ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το 8ο Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο - Ο απολογισμός και τα ρεκόρ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:25:00 π.μ. | | | |
πολυτελή σκάφη
H μεγαλύτερη διεθνώς έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής έλαβε χώρα στο Ναύπλιο με μεγάλη επιτυχία.

Το 8ο Mediterranean Yacht Show έχει αναδειχθεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα για επαγγελματίες του κλάδου και συγκέντρωσε ξανά στην Ελλάδα τα διεθνή φώτα της δημοσιότητας ως η μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο.

Δικαίωμα συμμετοχής στην έκθεση είχαν σκάφη με μήκος από 24 μέτρα και άνω, καθιστώντας το MEDYS το μοναδικό κλαδικό γεγονός αυτού του βεληνεκούς στην Ελλάδα που απευθύνεται αποκλειστικά στο ανώτερο τμήμα του luxury yachting.
Ρεκόρ συμμετοχής στην έκθεση

Στη φετινή έκθεση το παρών έδωσαν 92 σκάφη συνολικού μήκους 3,5 χιλιομέτρων με τη λίστα αναμονής (λόγω περιορισμένου χώρου στο λιμάνι του Ναυπλίου) να ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Προκειμένου να γίνει κατανοητό το σχετικό μέγεθος, αξίζει να αναλογιστεί κανείς ότι ο αριθμός σκαφών που έλαβαν μέρος ήταν πολλαπλάσιος αυτών που συμμετείχαν στις αντίστοιχες εκθέσεις στην Αντίγκουα (για το Δυτικό Ημισφαίριο) και στη Βαρκελώνη (για τη Δυτική Μεσόγειο).

Με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση του 8ου Mediterranean Yacht Show, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, κ. Μιχάλης Σκουλικίδης δήλωσε: “Καθώς η Ελλάδα εδραιώνεται δυναμικά την τελευταία δεκαετία στο χώρο του luxury yachting, o θεσμός – πλέον – του Mediterranean Yacht Show έρχεται να λειτουργήσει ώς ένα από τα βασικά εργαλεία προώθησης της ποιότητας και της αξιοπιστίας των σκαφών που δραστηριοποιούνται με ελληνική επαγγελματική άδεια.

Η διευρυμένη παρουσία εταιρειών και σκαφών που ξεπέρασε και φέτος κάθε προσδοκία αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της σωστής στρατηγικής κατεύθυνσης που ακολούθησε ο Σύνδεσμός μας κατά τη δημιουργία και τη διεύρυνση της έκθεσης όλα αυτά τα χρόνια”.

Αριθμός Σκαφών: 92 εγγεγραμμένα σκάφη με 30 σκάφη σε λίστα αναμονής
Συνολικό αθροιστικό μήκος σκαφών: Περισσότερα από 3,5 χιλιόμετρα
Αριθμός επισκεπτών: Περισσότεροι από 750 επαγγελματίες του κλάδου
Χώρες που εκπροσωπήθηκαν: 31 χώρες
Αριθμός Εκθετών: 42 περίπτερα εκθετών
Ήταν όλοι εκεί

Έμπρακτη επιβεβαίωση της επιτυχίας της διοργάνωσης αποτελεί μεταξύ άλλων και η ιδιαίτερα αυξημένη προσέλκυση επαγγελματιών του κλάδου από ολόκληρο τον κόσμο με περισσότερους από 750 συμμετέχοντες από 31 χώρες. Μεταξύ των εταιρειών που εκπροσωπήθηκαν συγκαταλέγονται και οι: Camper & Nicholsons International, CSO Yachts, YCO, IYC, CharterWorld LLP, Yachting Partners International, Northrop & Johnson, Luxury Charter Group, West Nautical κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε και ο καθιερωμένος πια διαγωνισμός Chefs’ Competition όπου έλαβαν μέρος 29 chef από αντίστοιχα σκάφη διαγωνιζόμενοι σε 2 διαφορετικές κατηγορίες. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι βραβευμένοι με 2 αστέρια Michelin κ. Γιώργος Παπαζαχαρίας από το ελληνικό Delta Restaurant και κ. Antonio Mellino από το εστιατόριο Quattro Passi της Ιταλίας. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του 8ου MEDYS έλαβαν χώρα μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες αποτέλεσαν αφορμή για εκτεταμένο networking ανάμεσα στους επαγγελματίες του yachting.

MEDYS 2023 ΔΤ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ