ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Ομιλία Ανδριανού στο Ναύπλιο: Ηχηρό μήνυμα νίκης και συνέχειας, έργου και αποτελέσματος για την Ελλάδα και την Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:58:00 μ.μ. | | |
Γιάννης Ανδριανός
Στην κατάμεστη και γεμάτη παλμό αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στο Άργος έγινε την Πέμπτη η προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία, Γιάννη Ανδριανού. 

Στην ομιλία του, ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Σας ευχαριστώ που είστε σήμερα εδώ! Σας ευχαριστώ για την στήριξή σας, την εμπιστοσύνη σας, την αγάπη σας! Σας ευχαριστώ για τη δύναμη που μου δίνετε για να συνεχίσω μαζί σας τον αγώνα για όσα δικαιούται και αξίζει η Αργολίδα μας!

Σήμερα από το Ναύπλιο, την πρώτη Πρωτεύουσα του σύγχρονου ελληνικού κράτους, προχθές από το Άργος, από την Ερμιονίδα, την Επίδαυρο, από ολόκληρη την Αργολίδα στέλνουμε ηχηρό μήνυμα νίκης και συνέχειας, έργου και αποτελέσματος.

Σφραγίζουμε την εντολή που θα δώσει στη χώρα μια νέα, ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σας ευχαριστώ γιατί αυτές τις εβδομάδες δώσαμε μαζί τον προεκλογικό αγώνα με ειλικρίνεια και επιχειρήματα, με υπευθυνότητα και προοπτική.

Δίνουμε μαζί αυτό τον αγώνα όπως ακριβώς αρμόζει στην ιστορία και τις αξίες της μεγάλης φιλελεύθερης πατριωτικής μας παράταξης.

Χωρίς να καταφύγουμε στην πόλωση και στο ψέμα, στον φανατισμό και τις ύβρεις, τις κούφιες υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια.
Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα της χώρας και της Αργολίδας μας, αλλά και οι νοοτροπίες, οι πρακτικές και οι ιδεοληψίες που θέλουν να μας κρατήσουν πίσω και χαμηλά. Κι εκεί επικεντρώσαμε τις δυνάμεις μας, τον λόγο μας, τις προτάσεις μας.

Στην Αργολίδα, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, μιλάμε για όσα μαζί πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια, και για τις συγκεκριμένες προτάσεις μας για τέσσερα επόμενα.

Σήμερα, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, είναι πλέον σαφές σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα ανεξάρτητα από ιδεολογικές καταβολές και εκλογικές προτιμήσεις, ότι σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που παρουσιάζει στους πολίτες πρόγραμμα ρεαλιστικό και φιλόδοξο, μετρήσιμο και κοστολογημένο.

Όπως και το 2019, έτσι και τώρα το πρόγραμμά μας είναι εφαρμόσιμο. Εμείς ό,τι λέμε το κάνουμε. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πολιτικό μας κεφάλαιο: η αξιοπιστία, η αποτελεσματικότητα, η ειλικρίνεια.

Από το 2019, η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει αλλεπάλληλες, πρωτόγνωρες εξωγενείς κρίσεις: Από την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από τον Ερντογάν, στην παγκόσμια κρίση της πανδημίας, κι από κει στον πόλεμο στην Ουκρανία και τις μεγάλες αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας και των αγαθών.

Κληθήκαμε διαρκώς να αντιμετωπίσουμε έκτακτες καταστάσεις, με έκτακτες ανάγκες και δαπάνες. Για την στήριξη των νοικοκυριών, των παραγωγών, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων εξαντλήσαμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα κάθε δημοσιονομική δυνατότητα. Με δική μας πρωτοβουλία η Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφάλισε και διέθεσε και στην Ελλάδα υψηλά κονδύλια ανακούφισης και ανασυγκρότησης.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προχωρήσαμε σε σημαντική ενίσχυση του ΕΣΥ με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό – τους ήρωες και τις ηρωίδες της εποχής μας που μαζί με τους εκπαιδευτικούς, που ενισχύθηκαν με 25.000 μόνιμες προσλήψεις εκ των οποίων 4.500 στην ειδική αγωγή με το βοηθητικό προσωπικό, αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα κρίσιμα πόστα, έδωσαν με αυταπάρνηση την καθημερινή μάχη για τη ζωή και την κανονικότητα.
Και όμως, παρά τις τεράστιες αυτές έκτακτες ανάγκες, καταφέραμε να μειώσουμε το δημόσιο χρέος προς το ΑΕΠ κατά 40 μονάδες.

Καταφέραμε η ανάπτυξη να τρέχει σήμερα στην Ελλάδα με τριπλάσιο ρυθμό από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία, καταφέραμε οι εξαγωγές μας, που αφορούν και τα αγροτικά μας προϊόντα να σημειώνουν ρεκόρ. Σε επίπεδα ρεκόρ κινείται και η τουριστική κίνηση, ο άλλος μεγάλος αναπτυξιακός μας μοχλός.

Παρά τις τεράστιες αυτές έκτακτες δαπάνες, καταργήσαμε ή μειώσαμε δραστικά 50 φόρους.

Το 2019 δεσμευθήκαμε ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% και τον μειώσαμε 35%. Μειώσαμε τη φορολογία στα φυσικά πρόσωπα από το 22% στο 9% και στις επιχειρήσεις από το 29% στο 22%. Αυξήθηκαν οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια κατά σχεδόν 8% για ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες συνταξιούχους σε ολόκληρη τη χώρα.

Παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και τον φτάσαμε στα 780 δεσμευόμενοι ότι στο τέλος της επόμενης τετραετίας θα έχει πάει στα 950 ευρώ.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2023, η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε ολόκληρη την Ευρώπη στη μείωση της ανεργίας, που περιορίστηκε στο 10,8%, το χαμηλότερο ποσοστό από το 2009. Μέσα σ’ αυτά τα τέσσερα χρόνια, δημιουργήθηκαν πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας.

Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, οι διεθνείς αξιολογητές αναβάθμισαν αυτά τα τέσσερα χρόνια δώδεκα φορές την εθνική μας οικονομία, και σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα, που σημαίνει σημαντικά χαμηλότερο κόστος δανεισμού για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, περισσότερες επενδύσεις, ακόμη περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις δουλειάς.

Και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτό που περιμένουν οι οίκοι αξιολόγησης για να μας δώσουν την επενδυτική βαθμίδα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών. Αυτό που περιμένουν είναι η επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει αποφασιστικά την πορεία προς την ανάπτυξη και την προκοπή και δεν θα επιστρέψει στην αναξιοπιστία.
Το 2019 δεσμευθήκαμε για την ψηφιοποίηση του κράτους. Τέσσερα χρόνια μετά, οι ουρές, η ταλαιπωρία, οι χαμένες εργατοώρες στα γκισέ του δημοσίου έχουν σχεδόν πλήρως εξαλειφθεί. ‘Όπως επίσης, μειώθηκαν σημαντικά και οι καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων, βεβαίως υπάρχουν ακόμα γραφειοκρατικά προβλήματα και παλεύουμε για να τα λύσουμε.

Με τα νέα ψηφιακά εργαλεία, μπορούμε πλέον να υλοποιούμε καινοτόμα προγράμματα που κυριολεκτικά σώζουν ζωές, όπως για τον προγραμματισμό δωρεάν προληπτικών εξετάσεων που ήδη ξεκίνησε από τον καρκίνο του μαστού και έχει προγραμματιστεί να επεκταθεί για να καλύψει όλες τις σοβαρές ασθένειες που μπορούν να προβλεφθούν.

Ακόμη κι εκεί όπου έγιναν λάθη, ακόμη κι εκεί όπου οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες του χθες βγήκαν στην επιφάνεια με τραγικές συνέπειες η Κυβέρνηση, προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε κατάματα τα προβλήματα αλλά και προώθησε δράσεις και πολιτικές για τη οριστική τους εκρίζωση.

Και βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε τι συνέβη αυτά τα τέσσερα χρόνια στην εξωτερική πολιτική, την άμυνα και τα εθνικά μας θέματα.

Ακυρώσαμε αποφασιστικά την τουρκική προκλητικότητα στο μεταναστευτικό, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο την ώρα που εκείνοι που επί διακυβέρνησής τους αναρωτιόντουσαν αν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα.

Με στοχευμένες και αποφασιστικές κινήσεις ενισχύσαμε σημαντικά την αποτρεπτική ισχύ των ενόπλων μας δυνάμεων – με 68 νέα εξοπλιστικά προγράμματα, με 24 νέα Rafale,με την αναβάθμιση 84 F-16 σε Viper, με τα F35 πολύ κοντά μας από τα οποία αποκλείστηκε η Τουρκία, με νέες φρεγάτες, ενισχύοντας τις απολαβές για τους ενστόλους μας, ενδυναμώνοντας τις αμυντικές μας συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ, αλλά και τη συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου με Ισραήλ, Αίγυπτο και Ιταλία.

Απέναντι λοιπόν σ’ αυτά τα αποτελέσματα, τι ακούμε από την αντιπολίτευση; Υποσχέσεις χωρίς μέτρο και κοστολόγηση, μια επιχείρηση παραπλάνησης με χαρακτηριστικότερη αυτή για την είσοδο των παιδιών στα πανεπιστήμια ακόμη και με λευκή κόλλα.

Ακούμε για τις Δήμητρες του επίδοξου εκ νέου κυβερνητικού συνεργάτη του ΣΥΡΙΖΑ κύριου Βαρουφάκη αλλά και την απάντηση ότι θα αντιδρούσε σε τυχόν τουρκική απόβαση σε νησί μας με … «πολλά τηλέφωνα».

Ακούμε τις προτάσεις του κ. Τσακαλώτου για τοπικά νομίσματα και κρατικοποιήσεις τραπεζών.

Και λίγες ώρες πριν, ακούσαμε τον κύριο Κατρούγκαλο να μιλά για επαναφορά των εξοντωτικών προβλέψεων του νόμου που έμεινε στην ιστορία με το όνομά του για αύξηση του συντελεστή κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του ετήσιου εισοδήματός τους. Σας θυμίζω ότι ο νόμος Κατρούγκαλου ακόμη έχει τις προσωπικές διαφορές, πολλοί συνταξιούχοι δεν πήραν τις αυξήσεις γιατί δυστυχώς αυτός ο νόμος ακόμα δεν δίνει τη δυνατότητα να δώσουμε αυξήσεις που δικαιούνται και αυτοί οι συνταξιούχοι. Κι αυτό που κάνουμε βεβαίως είναι να δώσουμε αυτό το επίδομα που μπορεί να δώσει η ελληνική οικονομία.
Και φυσικά, οι αντιδράσεις στη δήλωση αυτή από τους πλέον επίσημους επαγγελματικούς φορείς το Οικονομικό Επιμελητήριο και το Τεχνικό Επιμελητήριο είναι οργισμένες.

Γιατί μιλάμε εδώ για το χαράτσι του νόμου Κατρούγκαλου που υποχρέωσε κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες να διακόψουν τη λειτουργία της ατομικής τους επιχείρησης ή και να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό, που εκτόξευσε την παραοικονομία, που υπονόμευσε τις προοπτικές ανάκαμψης και τα δημόσια έσοδα, που γονάτισε τη μεσαία τάξη της χώρας.

«Θεωρητικές ιδέες» είπε ότι εξέφρασε ο κύριος Τσακαλώτος, «προσωπικές απόψεις» είπε ότι εξέφρασε ο κύριος Κατρούγκαλος. Όμως η αλήθεια είναι ότι λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες είτε μ’ αυτό τον τρόπο αποκαλύπτουν την κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ είτε απλώς δεν έχουν ιδέα τι θέλουν να κάνουν στη χώρα και την κοινωνία.

Και βεβαίως, από προτάσεις και σενάρια για συνεργατικές κυβερνήσεις πλειοψηφίας, περάσαμε στις κυβερνήσεις ηττημένων, στις κυβερνήσεις ανοχής, στις κυβερνήσεις με πρωθυπουργό τον άγνωστο Χ και λίγες ώρες πριν τις κάλπες, στις κυβερνήσεις ειδικού σκοπού.
Με όλα αυτά που κάνει η αντιπολίτευση, το μόνο που καταφέρνει είναι να καταδείξει με ολοένα και πιο χειροπιαστό, ολοένα και πιο εμφατικό τρόπο τη μεγάλη ποιοτική διαφορά της Νέας Δημοκρατίας.

Το μόνο που καταφέρνουν, είναι να υπογραμμίσουν τη διάχυτη πλέον πεποίθηση ότι η μόνη ρεαλιστική λύση διακυβέρνησης για τη χώρα, το καλύτερο δυνατό σενάριο για την Ελλάδα σήμερα είναι μια νέα, ισχυρή, αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ικανή να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

Το μόνο που καταφέρνουν, είναι να υπογραμμίσουν τη διάχυτη πεποίθηση ότι το τελευταίο που χρειαζόμαστε αυτή την στιγμή είναι μια παρατεταμένη περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας, ιδεοληπτικών πειραματισμών και ανυποληψίας.

Και βεβαίως, αυτό που ισχύει για ολόκληρη τη χώρα, ισχύει και για την Αργολίδα.

Στο Ναύπλιο, στο Άργος, στην Ερμιονίδα, στην Επίδαυρο, οι Αργολιδείς θυμούνται πώς επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βάλτωσαν πολλά έργα.

Τα τελευταία αυτά τέσσερα χρόνια, είδαμε ξανά έργα, δράσεις και αποτέλεσμα για τον τόπο μας. Είδαμε το μισό υπουργικό συμβούλιο να έρχεται ύστερα από πρόσκλησή μου και παρεμβάσεις μου στην Αργολίδα όχι για εθιμοτυπικές επισκέψεις, αλλά για να αποκτήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί ιδίοις όμμασι προσωπική αντίληψη των ζητημάτων και να προωθήσουμε αποφασιστικά τις απαιτούμενες λύσεις.
Είδαμε την ενεργή και ουσιαστική στήριξη της Κυβέρνησης στους επαγγελματίες, στην επιχειρηματικότητα, τους παραγωγούς.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τον αγροτικό τομέα, οι παραγωγοί μας είδαν να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε με κατάθεση τροπολογίας στη βουλή που ανέλαβα εγώ τα 300 ευρώ το στρέμμα για τον παγετό στα πορτοκάλια, όταν με δική μου παρέμβαση ήρθαν επιτόπου ο Υπουργός και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ και καταφέραμε μέσα σε τέσσερις μήνες να δοθούν οι αποζημιώσεις.

Και θυμίζω ακόμη τις ενισχύσεις για τον κορονοϊό, τα 50 ευρώ ανά στρέμμα στους κατά κύριο επάγγελμα ελαιοπαραγωγούς, τα 70 ευρώ ανά στρέμμα για τις κλημεντίνες, αλλά και την στήριξη για το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ενθαρρύνει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα αντλιοστάσια, κάτι που πρέπει να επεκταθεί και για όλα τα αντλιοστάσια του Αναβάλου, αλλά και στις μονάδες των ΤΟΕΒ που προχωρούν σ’ αυτές τις επενδύσεις.

Είδαμε τον Ανάβαλο, αυτό τεράστιας σημασίας έργο για ολόκληρο το αργολικό πεδίο να προωθείται δυναμικά, να υλοποιείται σε πολλά τμήματά του, και εκεί όπου προέκυψαν ζητήματα, αυτά να αντιμετωπίζονται σταδιακά μετά και τις προσωπικές μου παρεμβάσεις.

Στον τομέα της υγείας, που δοκιμάστηκε σκληρά από την περιπέτεια του κορονοϊού, στο πλαίσιο της παραγωγικής μου συνεργασίας με την αρμόδια αναπληρώτρια Υπουργό κυρία Γκάγκα και τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, καλύψαμε σημαντικά κενά και ελλείψεις στις Νοσηλευτικές Μονάδες Ναυπλίου και Άργους και στα Κέντρα Υγείας, με προσλήψεις νέων μόνιμων γιατρών μεταξύ των οποίων και παιδιάτρων.

Και με τη νομοθέτηση της δυνατότητας απασχόλησης και εφημεριών ιδιωτών γιατρών με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, δώσαμε και στο ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας τη δυνατότητα να καλύψει αυτά τα κενά.
Επίσης, μιας και βλέπω και φίλους γιατρούς μαζί μας, ψηφίσαμε την παράταση των εξαμήνων και μπορέσαμε και κρατήσαμε όρθιο το εθνικό σύστημα υγείας.

Επισημαίνω ακόμα ότι προχωράμε τη λειτουργία Παθολογο-ανατομικού εργαστηρίου με σύγχρονο εξοπλισμό με την παθολόγο-ανατόμο που προσελήφθη ώστε τον επόμενο μήνα να γίνονται οι βιοψίες στο Νοσοκομείο Αργολίδος.

Και προσπαθούμε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ψυχιατρικής κλινικής για νοσηλεία που σταμάτησε μετά την αποχώρηση ψυχιάτρων και ενώ προκηρύξαμε θέσεις επίκουρων, δεν υπήρξε ενδιαφέρον για πρόσληψη.

Και μια που μιλάμε για την υγεία, θέλω ξεχωριστά να αναφερθώ στην πολύ σημαντική παρέμβαση, στην κατάκτηση που πετύχαμε μετά τη συνεργασία μου με τον αρμόδιο Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και τον Πρόεδρο του ΕΦΚΑ κ. Δουφεξή για την λειτουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας – ΚΕΠΑ στην Αργολίδα, δίνοντας έτσι οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία που υφίσταντο οι συμπολίτες μας με αναπηρία που ήταν υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στην Τρίπολη ή την Κόρινθο.

Ήδη, όπως ανακοίνωσε επίσημα η διοίκηση του ΕΦΚΑ, σήμερα 18/5 εξετάστηκαν εδώ στην Αργολίδα 12 συνάνθρωποί μας με κατ’ οίκον εξέταση στις ειδικότητες Παθολόγων, Οφθαλμιάτρων και Ορθοπεδικών, ενώ αύριο 19 Μαΐου θα εξεταστούν 22 ακόμη αιτήματα με φυσική παρουσία στα ΚΕΠΑ του Άργους.

Οι υγειονομικές επιτροπές θα συνεδριάζουν σε εντατικούς ρυθμούς με στόχο την αποκλιμάκωση του όγκου των αιτημάτων, ενώ από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου 2023 έχει προγραμματιστεί Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ στο Άργος για την εξέταση των νευρολογικών αιτημάτων.
Και εδώ, οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τα λόγια!

Ξεχωριστά θέλω ακόμη να αναφερθώ στην επίσης πολύ σημαντική παρέμβαση, σε ένα έργο που διεκδικούσαμε επί δεκαετίες, τη σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο στα Δερβενάκια, με τον Πρωθυπουργό να παρίσταται πριν από λίγες μέρες προσωπικά στην υπογραφή της συμβασιοποίησης του έργου, που έχει προϋπολογισμό 37 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια.

Όπως επίσης, δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα υλοποιούνται σήμερα από την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και άλλους εθνικούς και κοινοτικούς πόρους που εξασφάλισε η σημερινή Κυβέρνηση.

Εδώ στο Ναύπλιο, είδαμε να υπογράφεται πρόσφατα η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την κατασκευή της μαρίνας του Ναυπλίου, ενός έργου εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για την τοπική και την ευρύτερη οικονομία που θα δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει τα τουριστικά έσοδα και θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο το τουριστικό μας προϊόν με 197 θέσεις ελλιμενισμού και συμπληρωματικά έργα πρόσβασης.

Κι εδώ το πρώτο βήμα έγινε το 2008, η μεγάλη ώθηση δόθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά που είχα την τιμή να συμμετέχω ως Υπουργός με τον τότε πρωθυπουργό να ενδιαφέρεται προσωπικά για το ζήτημα, και τον Νοέμβριο του 2021 με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, με τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης από το Υπουργείο Τουρισμού στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με την οποία ξεκλείδωσε ουσιαστικά το έργο.

Και μια που μιλάμε για τη μαρίνα, θέλω να τονίσω τον θαυμασμό και την υπερηφάνειά μου για την εξέλιξη δύο θεσμών που ξεκινήσαμε εδώ στο Ναύπλιο επί θητείας μου στο Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Δήμο.
Πρώτον, το γιωτ σόου που σήμερα είναι η μεγαλύτερη έκθεση του είδους της στην Ευρώπη, προσελκύοντας εντυπωσιακά σκάφη και αντίστοιχη τουριστική κίνηση και διαφημίζοντας το Ναύπλιο, την Αργολίδα και τον θαλάσσιο τουρισμό της πατρίδας μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Και δεύτερον, τον Μαραθώνιο του Ναυπλίου που έχει και αυτός εξελιχθεί σε έναν σημαντικό θεσμό με ευρύτερη ακτινοβολία και προσελκύει μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και επισκεπτών για τον τόπο μας.

Όπως επίσης, χαρά και υπερηφάνεια αισθάνομαι για την ολοκλήρωση των έργων στο Μπούρτζι, που προωθήσαμε μαζί επί θητείας μου στο Υπουργείο Πολιτισμού και σύντομα θα ξεκινήσει εκ νέου η αξιοποίηση αυτού του σημαντικότατου τοποσήμου για ολόκληρη τη χώρα μας, αλλά και τα υπόλοιπα έργα που μαζί ξεκινήσαμε και προχωράνε - στο τελωνείο, τον Άγιο Νικόλαο, το κτίριο Βίγγα και όχι μόνο, σε ολόκληρο τον νομό, σε Άργος, Ερμιονίδα, Επίδαυρο.

Και θυμίζω βεβαίως στον αθλητισμό την κατασκευή κερκίδων στα γήπεδα τα μικρά και μεγάλα έργα και τις παρεμβάσεις που υλοποιήσαμε κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Πολιτισμού στο Ναύπλιο στο Άργος, στην Ερμιονίδα, στην Επίδαυρο.

Ακόμα, θέλω ξεχωριστά να αναφερθώ στις λύσεις που προωθήσαμε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά μετά και τις επιτόπιες επισκέψεις του στο Ναύπλιο και την Αργολίδα τον Δεκέμβριο του 2021 και ένα χρόνο μετά, τον Δεκέμβριο του 2022 στα προβλήματα που είχαν προκύψει με τους δασικούς χάρτες, για τη διάβρωση των ακτών που πλήττει έντονα περιοχές όπως το Τολό, τα Ίρια, την Κάντια, την Πλάκα Δρεπάνου, αλλά και για την προστασία και αξιοποίηση του υδροβιότοπου από το Ναύπλιο μέχρι και τη Νέα Κίο με παρατηρητήριο πτηνών, ξύλινους διαδρόμους και μια σειρά από παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητα του χώρου σε απόλυτο σεβασμό προς τη φύση και το περιβάλλον.
Φίλες και φίλοι,

Τα έργα μιλούν πάντα πιο δυνατά από τα λόγια!

Όλα αυτά στα οποία αναφέρθηκα, τα έργα, τις δράσεις και τις παρεμβάσεις για τον τόπο μας, τα διεκδικήσαμε και τα κατακτήσαμε μαζί.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε χτίσει μεταξύ μας ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας, έργου και αποτελέσματος.

Γνωριζόμαστε πλέον καλά. Ξέρετε πώς πολιτεύομαι, ξέρετε τις προτεραιότητές μου για τον τόπο μου, ξέρετε τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρω τις κοινές μας διεκδικήσεις, τις ανησυχίες και τα αιτήματά σας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, τον τρόπο με τον διεκδικώ τις λύσεις που δικαιούμαστε και αξίζουμε.

Πάνω σ’ αυτό το ανεκτίμητο κεφάλαιο της ειλικρίνειας και της εμπιστοσύνης, του έργου και του αποτελέσματος που έχουμε πετύχει για την Αργολίδα μας, ζητώ και πάλι την στήριξή σας. Ζητώ την ψήφο σας, τον σταυρό σας την Κυριακή για να συνεχίσουμε αυτή την κοινή μας προσπάθεια για τον τόπο μας που αποδεδειγμένα αποδίδει καρπούς.

Ζητώ την ψήφο σας για να συνεχίσω να είμαι η ισχυρή φωνή σας. Η φωνή των διεκδικήσεων και του αποτελέσματος. Για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Ξέρω ότι ακούτε πως ο Ανδριανός δεν έχει πρόβλημα. Πράγματι υπάρχει μια δυναμική που μου δίνετε όλοι εσείς. Όμως οι βουλευτές, όπως και οι κυβερνήσεις, βγαίνουν με τον σταυρό.
Γι’ αυτό και σας ζητώ, τις ώρες που απομένουν, να βάλουμε όλες και όλοι μαζί τα δυνατά μας σ’ αυτή την τελική ευθεία.

Να μιλήσουμε σε όσους παραμένουν αναποφάσιστοι για το έργο που έχουμε καταγράψει αυτά τα τέσσερα χρόνια, και για τις προτεραιότητες της παράταξής μας για την επόμενη τετραετία, όπως τις έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός μέσα από το πρόγραμμά μας:

Για τη σημαντική αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ από τα 1.170 που είναι σήμερα και του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ.

Για την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση του ΕΣΥ και της εκπαίδευσης.

Για την ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης στο κράτος που σημαίνει πολλά για την εξυπηρέτηση του πολίτη, την ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Για την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της διεθνούς φωνής της Ελλάδας αλλά και της αποτρεπτικής ισχύος των ενόπλων μας δυνάμεων.

Αλλά κι εδώ στην Αργολίδα, για την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που ήδη προωθούνται και τη διεκδίκηση όλων των προϋποθέσεων για την ολόπλευρη ανάπτυξη του τόπου μας.

Έχουμε αποδείξει ότι μαζί μπορούμε πολλά και σημαντικά.

Την Κυριακή που μας έρχεται, βάζουμε ξανά την Αργολίδα στην πρώτη γραμμή των πολιτικών εξελίξεων.

Κάνουμε την Αργολίδα ξανά πρωταγωνίστρια της νέας μεγάλης νίκης για την πατρίδα και την παράταξή μας.

Στέλνουμε το μήνυμα της συνέχειας και της προοπτικής, την εντολή για μια νέα, ισχυρή αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για την πατρίδα και την κοινωνία μας. Για τα παιδιά μας. Για να σηκώσουμε ακόμη ψηλότερα την Αργολίδα και την Ελλάδα μας.
Σας ευχαριστώ και πάλι για την στήριξή σας, για την εμπιστοσύνη σας, για την αγάπη σας, που παίρνω απλόχερα από σας και προσπαθώ να σας την επιστρέφω πολλαπλάσια. Πάντα είμαι δίπλα σας και προσπαθώ να λύσω όλα τα προβλήματα, όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν.

Σας ευχαριστώ για τη δύναμη που απλόχερα και σταθερά μου δίνετε.

Και από Δευτέρα, σηκώνουμε ξανά τα μανίκια. Για τη δεύτερη αναμέτρηση που θα επισφραγίσει την πορεία της χώρας προς την προκοπή, την ανάπτυξη, την σταθερότητα.

Καλή δύναμη, και με τη νίκη!».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ