ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

10 Φεστιβάλ Θεάτρου "Ερμηνείες στην Ερμιονίδα": Πρεμιέρα με "Αγαμέμνων" του Αισχύλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:31:00 μ.μ. | |
Θ.Ο.Ε.
"ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ” του Αισχύλου η νέα παραγωγή του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, στο πλαίσιο του επετειακού 10ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘEATΡOY “ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ”

Πρεμιέρα Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 ώρα 9.15 μ.μ. & δύο ακόμα παραστάσεις, στις 10 & 11/6.

Πολυχώρος ΑRTίκι Μαράικε Ηλιού ντε Κόνινγκ, περιφερειακός δρόμος Κρανιδίου-Ερμιόνης

Είσοδος: 10€

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 698 698 2224

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ του Αισχύλου
Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης

«Ντροπή επάνω στη ντροπή και δύσκολο να κρίνεις. Δίνεις και παίρνεις. Σκοτώνεις και σκοτώνεσαι. Υπάρχει νόμος: Θα πάθεις ότι πράξεις»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία / Δραματουργική Επεξεργασία: Αιμιλία Βάλβη

Μουσική: Σπύρος Τσάρας

Κοστούμια / Επιμέλεια σκηνικού: Αιμιλία Βάλβη

Φωτισμοί: Ίων Ξυπολιάς

ΔΙΑΝΟΜΗ

Αγαμέμνων: Δημήτρης Σίδερης

Κλυταιμνήστρα: Νάντια Κωστελένου

Φύλακας: Κώστας Πεντεδέκας

Κήρυκας: Αρτέμης Αϊβαλιώτης

Κασσάνδρα: Μαρία Παπαϊωάννου

Αίγισθος: Παντελής Τόδωρης

Χορός: Αρτέμης Αϊβαλιώτης, Γιάννης Καϊμασίδης, Αργυρώ Μέξη-Κωστελένου, Ιωάννα Μέξη, Αλίκη Πάζιου, Κώστας Πεντεδέκας
«… Καθώς θα περπατώ στο πορφυρό χαλί, κανείς θεός ας μη μου ρίξει από ψηλά του φθόνου βλέμμα…», Αισχύλου «Αγαμέμνων», Μτφ. Κ. Χ. Μύρης.

Ήδη περπατάμε το χρόνο το δέκατο, πάνω στα χνάρια της τέχνης, της υψηλής τέχνης, αυτής που σε βελτιώνει, που σε αλλοιώνει και σε μεταμορφώνει. Πέρα από το κατά γενική ομολογία αξιόλογο και υπέροχο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που με πολύ κόπο και μεράκι, δημιουργήσαμε όλα τα μέλη του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, με την καλλιτεχνική εποπτεία του Κώστα Γεωργουσόπουλου, που το εμπνεύστηκε και την αμέριστη στήριξη της αείμνηστης Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, ο φετινός χρόνος ο δέκατος, με βρίσκει να ξανασυναντώ τον Αγαμέμνονα, του Αισχύλου αυτή τη φορά. Ο πρώτος πριν από 12 χρόνια, ήταν του Ευριπίδη στην Ιφιγένεια εν Αυλίδι. Ο φετινός Αισχύλειος «Αγαμέμνονας» αποτελεί μια εμβληματική παράσταση, έμπνευση και πρόταση της Αιμιλίας Βάλβη, που τον σκηνοθετεί. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους όλων των μελών του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, την Αιμιλία, για το υπέροχο «ταξίδι» που μας χάρισε, γιατί αλλάξαμε κλίμακα και επίπεδο. Κι όπως λέει ο Καβάφης, «… εδώ που φθάσαμε, λίγο δεν είναι…».

Πέρα από την Αιμιλία, ευχαριστώ: τον Σπύρο Τσάρα για την έξοχη, και πολύ δεμένη με την άποψη της σκηνοθέτη, μουσική της παράστασης, τον Ίωνα τον Ξυπολιά για τους αισθαντικούς φωτισμούς και για τη συμβολή του μαζί με το Γιώργο το Μαγκλάρη, στην κατασκευή των σκηνικών. Ευχαριστώ όλα τα μέλη του Θ.Ο.Ε., τόσο αυτά που ερμηνεύουν τους ρόλους της παράστασης, όσο και τα υπόλοιπα μέλη μας για τη συμμετοχή στα τεκταινόμενα του Θ.Ο.Ε. και για τη στήριξή τους. Ευχαριστώ τη Δανάη Σαλεπούλα, σύμβουλο επικοινωνίας του Ομίλου μας, για τη στήριξη και την προσφορά της. Ευχαριστώ τον εμπνευστή του Φεστιβάλ και ακούραστο υποστηριχτή και συμπαραστάτη μας, τον κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο, πρώτα απ’ όλα για την αγάπη του και ύστερα για όσα μας έχει προσφέρει, αλλά και για όσα εξακολουθεί να μας προσφέρει. Ευχαριστώ το Σύλλογο Φίλων Πορτοχελίου για τη συνεχή και αδιάλειπτη στήριξη και προσφορά του. Ευχαριστώ τους μεγάλους, αλλά και τους μικρούς χορηγούς και υποστηρικτές μας, γιατί χωρίς τη βοήθειά τους, το όραμά μας θα έμενε ανεκπλήρωτο. Τέλος ευχαριστώ τους πολίτες, αλλά και τους φίλους της Ερμιονίδας, χάρη στους οποίους υπάρχουμε, δημιουργούμε και αγωνιζόμαστε να κάνουμε τον τόπο μας ξεχωριστό, χώρο τέχνης και πολιτισμού.

Ιούνιος 2023
Δημήτρης Ι. Σίδερης
Πρόεδρος του Θ.Ο.Ε.
και της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

Σημείωμα του Σκηνοθέτη

Ο θίασος. Εν αρχή ην…

Το συνάφι. η συντεχνία, τα σώματα που εκτίθενται και ενσαρκώνουν μια ιστορία.

Η Ιστορία του «Αγαμέμνονα» με ξεπερνά. Έχει τις ρίζες της στο αρχέτυπο ενώ ταυτόχρονα εγείρει τα πιο σύγχρονα οντολογικά μας προβλήματα. Πώς να ενσαρκωθεί, σε μια θεατρική σκηνή, το πέρασμα από την Μητριαρχία στην Πατριαρχία και πώς η αγωνία να μην ανατραπεί η ευαίσθητη Δημοκρατία; Και με τί εργαλεία, εμείς οι μικροί, να αναμετρηθούμε με τη μεγάλη παράδοση του αρχαίου δράματος, στην τελειότερη μορφή του, με την Ορέστεια του Αισχύλου…

Ο θίασος λοιπόν. Μια ομάδα πλανόδιων, ανέστιων, απόκληρων, αιρετικών, παντώς καιρού μέσα στους αιώνες, θεατρίνων, καταπιάνεται με τον «Αγαμέμνονα». Αυτό είναι όλο. Οι θεατρίνοι, που διαρκώς βάλλονται και αντιστέκονται, δημιουργούν ποίηση από το τίποτα. Εκτοξεύουν μέσα από τα πνευμόνια τους στον αέρα λέξεις όπως: Δικαιοσύνη, Δημοκρατία, Ισότητα, Σεβασμό, Πολιτεία, Καλό.

Η πρωταρχική και ανεπεξέργαστη ορμή δέκα ανθρώπων να παίξουν θέατρο. Κι εγώ - ενδέκατη μαζί τους - προσπάθησα - στο λίγο χρόνο της πρόβας - να αφουγκραστώ την ανάγκη τους, να σεβαστώ αλλά και να επεκτείνω τα όριά τους, να παρασυρθώ από τη συλλογικότητα και να δώσω μία μορφή σε αυτή την ιστορία - που για λίγο καιρό έγινε δική μας. Ο δικός Μας «Αγαμέμνονας».

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, μου έδωσε την χαρά να επιβεβαιώσω πως η συλλογικότητα μέσα από την Τέχνη του Θεάτρου είναι Αγαθό. Όπως το νερό. Όπως η ανάσα. Όπως το όνειρο.

Δημήτρη, Νάντια, Κώστα, Αργυρώ, Μαρία, Αρτέμη, Αλίκη, Παντελή, Γιάννη, Ιωάννα, Ίωνα…

Ευχαριστώ.
Αιμιλία Βάλβη
Ιούνιος 2023

Το έργο εντάσσεται στις Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 10ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».

Χορηγοί Εισιτηρίου: ZAG ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΡΑΝΙΔΙ & ΜΑΧΑΙΡΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΡΑΝΙΔΙ

Χορηγοί Προβολής: CAPRARI Π. ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙ & ΟΙΚΟΣΗΜΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ-ΝΑΥΠΛΙΟ

Χορηγοί Σκηνικού: SKOURTIS ΠΑΓΑΚΙΑ GOLD ICE EΡMIONH, ΟΠΤΙΚΑ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ ΚΡΑΝΙΔΙ, GREEN LANDSCAPE ΚΡΑΝΙΔΙ.

Χορηγοί Κοστουμιών: GYM ΑΔΩΝΙΣ ΚΡΑΝΙΔΙ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΚΡΑΝΙΔΙ, PROSHOP BILLABONG ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ

Ο Θ.Ο.Ε. ευχαριστεί ιδιαίτερα το Σ.ΦΙ.Π. ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ για τη διαχρονική παρουσία στο πλευρό του ως «Μέγας Αρωγός».

Eπίσης ευχαριστεί θερμά τους πολυάριθμους επαγγελματίες του τόπου μας που στάθηκαν στο πλευρό του και στο φετινό του εγχείρημα, ως Χορηγοί, προσφέροντας την απαραίτητη και πολύτιμη οικονομική στήριξη για την υλοποίηση και επικοινωνία της παραγωγής.

Τους προβάλλουμε όλους, με αλφαβητική σειρά, στην προωθητική αφίσα του έργου, στο banner που έχουμε αναρτήσει στον προαύλιο χώρο του θεάτρου μας και στο έντυπο πρόγραμμα που θα διανεμηθεί στους θεατές.

Η χορηγική ταυτότητα του έργου θα ενταχθεί και θα προβληθεί και στο συνολικό έντυπο πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ.

10ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

Το 10ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που διοργανώνει ο Θ.Ο.Ε. κάθε καλοκαίρι με συνδιοργανωτές το Δήμο Ερμιονίδας και την Π.Ε. Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 9 Ιουνίου έως τις 16 Σεπτεμβρίου, με πλούσιο θεατρικό και μουσικό πρόγραμμα.

Πρόκειται για την κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του εμπνευστή του, καθηγητή κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και έχει πλέον εξελιχθεί σε θεσμό, έχοντας συγκεντρώσει επίλεκτες αθηναϊκές παραστάσεις και τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού θεάτρου μέσα στο διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να συμβάλει στην προώθηση του θεάτρου στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη Ερμιονίδα μας, καθώς και στην τόνωση της τουριστικής της ανάπτυξης, προωθώντας την καλλιέργεια και τη διάδοση του πολιτισμού.

Χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι ο Πολυχώρος Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, έδρα του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, που βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης, σε σημείο κοντά στην Ερμιόνη, την Κοιλάδα, το Κρανίδι, το Πόρτο Χέλι και την Κόστα, απ’ όπου γίνεται η σύνδεση της Πελοποννήσου με τις Σπέτσες. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χώρο, πρώην αποθήκη, που διαμορφώθηκε σε θέατρο για να στεγάσει την πλούσια δραστηριότητα του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας.

Με τις θερμές ευχαριστίες όλων των Μελών του Θ.Ο.Ε. για την παρουσία σας στις δραστηριότητές του, σας περιμένουμε στην υπαίθρια σκηνή του Πολυχώρου ARTίκι Μαράικε Ηλιού ντε Κόνινγκ για ένα πολύ ενδιαφέρον πολιτιστικό καλοκαίρι.

Το έντυπο αναλυτικό πρόγραμμα της φετινής 10ης διοργάνωσης θα κυκλοφορήσει στα μέσα Ιουνίου σε επιλεγμένα σημεία (καταστήματα, υπηρεσίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια), καθώς επίσης μέσω των συμμετεχόντων χορηγών, στο χώρο του Θεάτρου ARTίκι και με ηλεκτρονική αποστολή.

Kρατήσεις & Πληροφορίες : 698 698 2224

f θεατρικός όμιλος ερμιονίδας – πολυχώρος Artiki

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Αστική, Μή Κερδοσκοπική Εταιρία Ερασιτεχνών

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δημήτρης Σίδερης, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Δημαράκης, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ευαγγελία Ηλιού, ΤΑΜΙΑΣ: Ιωάννα Μέξη, ΜΕΛΗ: Πατρίτσιο Νέζε, Βίκυ Παπάζογλου, Παντελής Τόδωρης

Ταχυδρομική Διεύθυνση ΑΡΤΙΚΙ 21 300 Κρανίδι Ερμιονίδας

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 698 698 2224


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ