ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Γιώργος Στεργίου Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Αποτύπωση του προοδευτικού σχεδίου για το μέλλον της Ελλάδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:35:00 μ.μ. | |
Γιώργος Στεργίου Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας
Ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με στόχο τον μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας προς το καλύτερο. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα καλύπτει ευρύ φάσμα τομέων σκιαγραφώντας την εικόνα μιας νέας, πιο δίκαιης Ελλάδας.

Το βασικό στοιχείο του προγράμματος είναι η επικέντρωση στην κοινωνική πλειοψηφία, συμπεριλαμβανομένων των αγροτών και κτηνοτρόφων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των ανέργων, των συνταξιούχων, των γυναικών και των νέων. Τα προτεινόμενα μέτρα απορρίπτουν τις νεοφιλελεύθερες επιταγές και στοχεύουν στην πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου στην κοινωνία.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της οικονομικής βιωσιμότητας και ανάπτυξης για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω στοχευμένων οικονομικών ενισχύσεων, φορολογικών ελαφρύνσεων, πρόσβασης σε καινοτόμα προγράμματα χρηματοδότησης και σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, όπως η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η θέσπιση αφορολόγητου επιδόματος για τους αυτοαπασχολούμενους και η δημιουργία κινήτρων για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχεδιάζει αύξηση 10% στους μισθούς του δημόσιου τομέα και έχει προτείνει κατώτατο μισθό 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα. Σε μια σημαντική ρήξη με τις πολιτικές λιτότητας των τελευταίων ετών, το πρόγραμμα επαναφέρει τη 13η σύνταξη, με πλήρεις παροχές για συντάξεις έως 500 ευρώ.

Σημαντική πτυχή του προγράμματος είναι η δέσμευση για την καταπολέμηση της διαρκούς κλιματικής και ενεργειακής κρίσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προστατεύσει τους πολίτες από την ενεργειακή κρίση, θέτοντας ανώτατο όριο στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου με μέγιστο περιθώριο κέρδους 5% στην ενέργεια. Σχεδιάζει, επίσης, να φορολογήσει τα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών και των διυλιστηρίων για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής πρόνοιας. Σε μια αποφασιστική κίνηση προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχεδιάζει να εξασφαλίσει ευρεία πρόσβαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και τα νοικοκυριά.

Η υγειονομική περίθαλψη και η παιδεία αποτελούν επίσης σημαντικούς άξονες του προγράμματος. Στόχος είναι να αποκατασταθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του Εθνικού Συστήματος Υγείας και να εισαχθεί μια δέσμη κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού σε δυσπρόσιτες/νησιωτικές περιοχές. Υπάρχουν επίσης σημαντικά σχέδια για την παιδεία, μεταξύ των οποίων η κατεύθυνση προς το διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στο 80% των θέσεων που σήμερα καλύπτονται από αναπληρωτές, ο διπλασιασμός της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων σε βάθος τετραετίας και η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Καθώς πλησιάζουν οι κρίσιμες εκλογές στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί ξεκάθαρη επιλογή για την αλλαγή και την πρόοδο. Το καινοτόμο πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για όλους τους Έλληνες, δίνοντας προτεραιότητα στην κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ψήφος για μια δίκαιη και προοδευτική Ελλάδα.

Σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές, οι Έλληνες πολίτες μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα τους προς ένα καλύτερο μέλλον, επιλέγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Γιώργος Στεργίου
Υποψήφιος Βουλευτής Αργολίδας
ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ