ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Νέα ειδικότητα Τεχνικός Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής στη Τουριστική Σχολή Άργους ΙΕΚ Τουρισμού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:30:00 π.μ. | | |
Εργαστήριο μαγειρικής
Η ειδικότητα Τεχνικός Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής εντάχθηκε από φέτος στην Τουριστική Σχολή Αργους ΙΕΚ Τουρισμού και προσφέρει 20 θέσεις σε απογευματινό τμήμα. 

Ο κλάδος της αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής είναι ένας από τους πλέον δυναμικούς πυλώνες της βιομηχανίας τροφίμων. 

Ο θεμελιώδης ρόλος των αρτο-ζαχαροπλαστικών σκευασμάτων στις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες έχει επιβάλει την ανάγκη για εξειδικευμένους επαγγελματίες, αυξάνοντας σημαντικά τόσο τη ζήτηση, όσο και τις οικονομικές απολαβές του κλάδου. 

O απόφοιτος του ΙΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου ( Αργος) της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής» με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του στα 2 χρόνια της σχολής , αλλα και την 6 μηνη αμοιβόμενη πρακτική άσκηση ασχολείται με την παρασκευή άρτου, αρτοσκευασμάτων, γλυκών και εδεσμάτων κάθε είδους και μορφής, οργανώνει την παραγωγή τους στις αναγκαίες ποσότητες, σύμφωνα με τους αγορανομικούς και υγειονομικούς κανόνες. 
Εκτός της κλασικής αρτο-ζαχαροπλαστικής, που προσφέρει πληθώρα θέσεων εργασίας σε αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, εταιρείες catering κ.ά., ένας εξειδικευμένος Τεχνικός ΑρτοποιόςΖαχαροπλάστης έχει τη δυνατότητα να εργασθεί και στην τουριστική βιομηχανία, σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Οι επαγγελματικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες αναπτύσσονται και περικλείονται στις ακόλουθες διδακτικές ενότητες : 

1. Στοιχεία Μικροβιολογίας (στη χρήση αρτοσκευασμάτων και ζαχαροπλαστικής) 

2. Διατροφή - Διαιτολόγια 

3. Τιμολόγηση Παρασκευασμάτων 

4. Παρασκευές Αρτοσκευασμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας 

5. Παρασκευές ειδών Ζαχαροπλαστείου κάθε μορφής και ποικιλίας 

6. Προδιαγραφές εγκαταστάσεων και εξοπλισμού των εργαστηρίων Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής 

7. Βασικές Αρχές εξοπλισμού 

8. Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας 

9. Διακόσμηση παρασκευασμάτων Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής 

10. Βασικές Αρχές Χημείας τροφίμων 

11. Πρώτες ύλες Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής και Τεχνολογία Τροφίμων 

12. Βασικές γνώσεις για βιολογικά προϊόντα 

13. Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας - Ποιοτικός Έλεγχος 

Η επιτυχής ολοκλήρωση της διετής φοίτησης οδηγεί στην απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης, η οποία μετατρέπεται σε Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιπέδου 5, κατόπιν επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων, το οποίο κατοχυρώνει τα ισχύοντα επαγγελματικά δικαιώματα και μοριοδοτείται κατά τη συμμετοχή σε προκηρύξεις του δημοσίου τομέα. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο κατοχυρώνονται διδακτικές-πιστωτικές μονάδες προκειμένου ο καταρτιζόμενος να συνεχίσει τις σπουδές του σε τεχνικά κολέγια του εξωτερικού. 

Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα ERASMUS. Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων , για το εκπαιδευτικό έτος 2023-2024 αρχίζει με την υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού τον Ιούλιο 2023 και ολοκληρώνεται με την προκήρυξη εισαγωγής ηλεκτρονικών αιτήσεων για όσες θέσεις μείνουν κενές. 

Για πληροφορίες μπορούν να αντλούν οι ενδιαφερόμενοι και στα τηλ της σχολής 2751020115 & 20127 καθώς και στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr. 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ