ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ περιόδευσε στο Νοσοκομείο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:31:00 π.μ. | | |
Βασίλης Μπαβέλας
Στο Νοσοκομείο Άργους περιόδευσε το πρωί της Πέμπτης 15/6, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μπαβέλλα Βασίλη, γιατρό, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Αργολίδας.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν για άλλη μια φορά τα πολλά και άλυτα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Υγείας, στο νομό, σε μια περιοχή με τεράστιες ανάγκες, που έχει αφεθεί «στη μοίρα της» εδώ και χρόνια λόγω της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία.

Σ’ ένα σύστημα υγείας, που προβλήματα και βασικές ελλείψεις σε γιατρούς όπως παιδιάτρων, ακτινολόγων, ελλείψεις σε εξοπλισμό, προσωπικό, υποδομές και άλλα, παραμένουν αδιάλειπτα, για να μας θυμίζουν ότι ο πυρήνας αυτής της πολιτικής, αντιμετωπίζει την υγεία του κόσμου ως εμπόρευμα, οδηγώντας σε ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα αλλά και στη λειτουργία του δημόσιου τομέα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Ο Β. Μπαβέλλας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Υγείας, ότι δεν συμφέρει η λειτουργία δομών Υγείας όλο τον χρόνο σε τουριστικούς προορισμούς, σημείωσε ότι αυτή η πολιτική είναι βαρβαρότητα, που δεν μπορούμε να τη δεχθούμε και επισήμανε σε εργαζόμενους και ασθενείς, πως ο ιδιωτικός τομέας Υγείας κάνει χρυσές μπίζνες, αξιοποιώντας ακριβώς τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας που έχει προκαλέσει η ασκούμενη πολιτική.

Οι υποσχέσεις που δίνουν προεκλογικά τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας είναι ψέματα και ο κόσμος πρέπει να το λάβει υπόψη του ενόψει και των εκλογών και με τη στάση του να διεκδικήσει τις υπηρεσίες Υγείας που του αξίζουν με δεδομένο ότι η επιστήμη έχει κάνει άλματα και δεν μπορεί να χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές το 2023, αναφερόμενος στους τρεις θανάτους σε Κω, Ν. Μάκρη και Χαλκιδική, από τραγικές ελλείψεις σε ΕΚΑΒ. Το ΚΚΕ μέσα και έξω από την βουλή, παλεύει για Υγεία δημόσια και δωρεάν, ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματική δράση.

Επίσης, στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο στάθηκε και το πολύνεκρο προδιαγεγραμμένο έγκλημα ανοιχτά της Πύλου με τους δεκάδες νεκρούς και τους εκατοντάδες αγνοούμενους πρόσφυγες-μετανάστες. Μια τραγωδία που αιτία έχει τις πολιτικές που εφαρμόζουν η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και έχουν δημιουργήσει αφόρητες συνθήκες για τους λαούς στις χώρες τους.

Οι νατοϊκές δεσμεύσεις της χώρας δεν αμφισβητούνται από κανέναν τους, είναι το κοινό πρόγραμμα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, όλοι μαζί ψήφισαν την διεύρυνση του δολοφονικού μηχανισμού του ΝΑΤΟ με την είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας σ’ αυτό. Οι πόλεμοι δεν γίνονται για την δημοκρατία και την ελευθερία κι όλα αυτά τα παραμύθια που κατά καιρούς σκαρφίζονται οι ιμπεριαλιστές, για να δικαιολογήσουν το μακελειό των λαών.

Όλα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, για τους δρόμους της ενέργειας, για τις σφαίρες επιρροής. Κέρδη και πάλι κέρδη, στο βωμό των οποίων θυσιάζονται με κυνισμό και αγριότητα οι ανθρώπινες ζωές!

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε για την πολύνεκρη τραγωδία, ανέδειξε τις πραγματικές αιτίες, την καπιταλιστική εκμετάλλευση και τη φτώχεια, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις βαριές ευθύνες της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών - μελών, που έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο, με χιλιάδες νεκρούς. Τέθηκε το βασικό ζήτημα που βρίσκεται πίσω από κάθε τραγωδία: `Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, και ο λαός πρέπει να υπερασπιστεί τη ζωή του, να σταθεί δίπλα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενάντια στην πολιτική που τους μακελεύει, που τους στέλνει στον τάφο.

Η οργή και η αγανάκτηση που επικρατεί στους εργαζόμενους και τον λαό της Αργολίδας να γίνει δύναμη και με ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ.

Ναύπλιο, 14/6/2023

Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ