ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Βασιλική Γκιόκα Γραμματέας της ΚΟ Αργολίδας: Οι αυτοαπασχολούμενοι με το ΚΚΕ απέναντι στο «τσουνάμι» των πλειστηριασμών!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:45:00 π.μ. | | |
Βασιλική Γκιόκα Γραμματέας της ΚΟ Αργολίδας
Χαρακτηριστικά «τσουνάμι» παίρνουν ήδη οι πλειστηριασμοί, με τα funds και τα κάθε λογής «κοράκια» να «ρουφάνε» ακίνητα και περιουσίες λαϊκών ανθρώπων, με τους μικρούς επαγγελματίες να πληρώνουν βαρύ το τίμημα της «ανταγωνιστικότητας», εξακολουθώντας να παραδέρνουν μεταξύ χρεών, «ρυθμίσεων» και πτωχεύσεων.


Οι δεσμεύσεις μάλιστα για την επόμενη μέρα προδιαγράφουν ακόμα πιο άγρια την επίθεση από την διαφαινόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, με ένα νομικό οπλοστάσιο που χτίστηκε τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ και που δεν αμφισβητείται από κανένα αστικό κόμμα.

Χαρακτηριστικά για παράδειγμα, λόγω χρεών του ιδιοκτήτη του ακινήτου, μπορεί να γίνει έξωση μικρού επαγγελματία ακόμα και αν ο ίδιος δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ!

Αυτό το δικαίωμα να διώχνουν μικρούς επαγγελματίες από την επαγγελματική τους στέγη το απέκτησαν τα «κοράκια» με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, στο πλαίσιο της «κατεπείγουσας εφαρμογής» του μνημονίου που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο νόμος του 2015 δίνει το δικαίωμα στον νέο ιδιοκτήτη, με συνοπτικές διαδικασίες, να πετάει στον δρόμο τον ενοικιαστή. Πρόκειται για μια ακόμα ρύθμιση που πέρασε με κριτήριο την παροχή περισσότερων κινήτρων στα «κοράκια» ώστε να «επισπεύδουν» τους πλειστηριασμούς.

Γίνεται φανερό ότι εμπόδια σε αυτόν τον εφιάλτη μπορούν να βάλουν μόνο με τον αγώνα τους οι μικροί επαγγελματίες, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, με αγωνιστικό συντονισμό των σωματείων τους. Αυτό δείχνουν άλλωστε και οι κινητοποιήσεις τους, που αποτελούν τον μόνο δρόμο για να αποτραπεί το ξεσπίτωμα.

Φυσικά στο πλευρό τους έχουν το ΚΚΕ, τις θέσεις και τη δράση του, τις προτάσεις που καταθέτει και στη Βουλή, βασισμένες στις δίκαιες διεκδικήσεις τους. Θυμίζουμε ότι μόλις τον περασμένο Φλεβάρη απορρίφθηκε, για μια ακόμα φορά, από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ η τροπολογία του ΚΚΕ που προέβλεπε την αυτοδίκαιη παύση κάθε «αναγκαστικής εκτέλεσης, πλειστηριασμού ή άλλου αναγκαστικού μέτρου», σε βάρος της πρώτης - κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων.

Πρόκειται για μέτρο που πρότεινε το ΚΚΕ, για οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, και το οποίο απορρίφθηκε με κριτήριο τις «προοπτικές της οικονομίας».

Ειδικά για τους μικρούς επαγγελματίες το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα καταθέσει πρόταση νόμου για ουσιαστική στήριξή τους, όταν μέσα στην πανδημία φορτώνονταν ακόμα περισσότερα βάρη και χρέη. Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ, που απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από όλα τα άλλα κόμματα, προέβλεπε μεταξύ άλλων τη γενναία διαγραφή χρεών, μείωση της φορολογίας μέσω κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος, καθιέρωση αφορολόγητου ορίου ύψους 12.000 ευρώ. Διαγραφή τόκων και μείωση των οφειλών προς τράπεζες, μείωση των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, παύση των κατασχέσεων και πλειστηριασμών, απαλλαγές από δημοτικά τέλη και μισθώματα δημοτικών εγκαταστάσεων.

Με κριτήριο αυτήν τη συνεπή στάση του ΚΚΕ, που αποδεικνύει στην πράξη ότι αποτελεί τη μόνη 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση, οι μικροί επαγγελματίες έχουν κάθε λόγο να δυναμώσουν τη στήριξή τους στο Κόμμα. Για να είναι σίγουροι ότι η ψήφος τους στις 25 Ιούνη θα είναι ψήφος για το δίκιο τους και όχι για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή μπροστά στις κάλπες από την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που αποτελεί τον μόνο πραγματικό αντίπαλο μιας πολιτικής που έχει στο επίκεντρο τη θωράκιση των τραπεζικών και άλλων ομίλων, τσακίζοντας τη λαϊκή πλειοψηφία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ