ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Το πρόγραμμα της εξόρμησης από τη Βουνοπαρέα Αργολίδας στη πανέμορφη Κάρυστο Ευβοίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:13:00 π.μ. | | | |
Ρυάκι
Η Βουνοπαρέα Αργολίδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το αναλυτικό πρόγραμμα της δραστηριότητας του 2ημέρου (15 & 16 Ιουλίου) με προορισμό την πανέμορφη Κάρυστο Ευβοίας.

Στις 15 & 16 Ιουλίου η Βουνοπαρέα Αργολίδας θα βρεθεί στη νότια Εύβοια, στις πλαγιές της μυστηριακής Όχης και σε δυο πανέμορφα φαράγγια, το εντυπωσιακότερο και πιο φημισμένο φαράγγι όλης της Εύβοιας, αυτό του Δημοσάρη και το "άγνωστο" και "άγριο" φαράγγι του Πλατανιστού που καταλήγει στη ξακουστή παραλία Ποτάμι!

Σας προσκαλούμε να πεζοπορήσουμε μαζί σε ένα 2ήμερο γεμάτο μοναδικές εικόνες και ιδιαίτερες εμπειρίες με φόντο το μαγευτικό Αιγαίο.

Αυτή τη φορά η Βουνοπαρέα σχεδίασε μια δραστηριότητα με σκοπό να καλύψει όσον το δυνατόν περισσότερες από τις ¨άγνωστες¨ ομορφιές της νότιας Εύβοιας.

· Αναλυτικό πρόγραμμα:


- 1η ημέρα:
Αναχώρηση από το Ναύπλιο (λιμάνι) στις 06:00 και από το Άργος (λαϊκή αγορά) στις 06:30, με κατεύθυνση το λιμάνι της Ραφήνας για να περάσουμε απέναντι στην Εύβοια και συγκεκριμένα στη Κάρυστο, όπου θα είναι και η βάση μας για τις εξορμήσεις στην περιοχή αυτή.
Το πρόγραμμά μας ξεκινάει με μπάνιο σε μια από τις πανέμορφες παραλίες της Καρύστου και αφού απολαύσουμε τη θάλασσα και τις γαστρονομικές προτάσεις της περιοχής καταλήγουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και για να ετοιμαστούμε για την πρώτη μας εξόρμηση.
Προορισμός μας το φαράγγι του Πλατανιστού όπου θα ξεκινήσουμε την πεζοπορική μας διαδρομή. Το μονοπάτι είναι πανέμορφο και καταπράσινο με τοξωτά γεφύρια και μικρούς καταρράκτες.
Επιστροφή στη Κάρυστο για φαγητό, καφέ και νυχτερινή βόλτα.

- 2η ημέρα:
Ξεκινάμε την ημέρα μας με πρωινό στο ξενοδοχείο και ύστερα αναχωρούμε για το φαράγγι του Δημοσάρη.

Το φαράγγι απλώνεται από την κορυφή του όρους Όχη μέχρι το Αιγαίο και πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ενδιαφέροντα τοπία της Εύβοιας. Το μονοπάτι του Δημοσάρη υπήρξε επί πολλούς αιώνες ο μοναδικός δρόμος επικοινωνίας της απομονωμένης ανατολικής ακτής με την Κάρυστο.
Είναι μια διαδρομή περίπου 10 χλμ, η οποία ξεκινάει από υψόμετρο 954 μ και καταλήγει στην παραλία των Καλλιανών. Η διαδρομή είναι διάρκειας 5 ωρών, θα μας συνοδεύει συνεχώς το ρέμα του Δημοσάρη με τις βάθρες και τα καταρρακτάκια του να εναλλάσσονται συνεχώς και να μας προκαλούν για μια βουτιά.

Θα περπατήσουμε σε ένα φαράγγι παραμυθένιο και σε μια τοποθεσία που θυμίζει έργο τέχνης και προσφέρει στιγμές απόλυτης γαλήνης και ηρεμίας.

Στη συνέχεια και αφού απολαύσουμε και την παραλία των Καλλιανών και μετά το μεσημεριανό μας γεύμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και αργά το βράδυ φθάνουμε στη βάση μας.

· Πληροφορίες διαδρομών:
- 1η ημέρα: Μ. Δ.: 5 χλμ, Υ. Δ.: 315μ. (κατάβαση), Ώ. Π.: 02:30, Β.Δ.:1- Εύκολη, ακόμα και για αρχάριους.
- 2η ημέρα: Μ. Δ.: 10 χλμ, Υ. Δ.: 954μ.(κατάβαση), Ω. Π.: 05:00, Β.Δ.:1- Εύκολη, ακόμα και για αρχάριους.
Η δραστηριότητα έχει βαθμό δυσκολίας 1 που σημαίνει ότι οι διαδρομές είναι εύκολες ακόμα και για αρχάριους που έχουν όμως καλή φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό.

· Παροχές δραστηριότητας:
-Μεταφορά από Ναύπλιο και Άργος με λεωφορείο
-Τοπικές μετακινήσεις (βάσει προγράμματος)
-Εισιτήριο ferryboat
-Μια (1) διανυκτέρευση με πρωινό σε ξενοδοχείο στην Κάρυστο
-Τρεις (3) έμπειροι συνοδοί βουνού
-Πλήρες ομαδικό φαρμακείο
-Ασύρματες επικοινωνίες
-Φωτογραφικό υλικό
-Φ.Π.Α. 24%
Δεν περιλαμβάνεται:
-Ότι ρητά δεν αναφέρεται στις παροχές δραστηριότητας.

· Απαραίτητος εξοπλισμός:
Μποτάκια ορειβατικά ή trekking, μπατόν, σακίδιο πλάτης, γυαλιά ηλίου, φακός, αντηλιακό, καπέλο, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), ζακέτα fleece, υδροδοχείο (1,5 lit), τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται (μπάρες δημητριακών - σοκολάτες - ξηρά τροφή - ηλεκτρολύτες), προσωπικά είδη (χαρτομάντιλα κτλ.), προσωπικό φαρμακείο, σακούλα απορριμμάτων, αλλαξιές ρούχων.
Συνιστάται μακρύ παντελόνι και μακριές αθλητικές κάλτσες.

· Πληροφορίες:

Για να είναι δυνατή η πραγματοποίηση της δραστηριότητας απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχών. Εφόσον οι συμμετοχές δεν συμπληρωθούν, η Βουνοπαρέα Αργολίδας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα επιστρέφοντας τις προκαταβολές.

Ο αρχηγός της εξόρμησης έχει το δικαίωμα, να τροποποιήσει με άλλο εναλλακτικό ή να ματαιώσει το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή πριν την έναρξη του, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ).

Κάθε συμμετέχοντας, γνωρίζει τις απαιτήσεις της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του, όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου (8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης).

Επίσης οι συμμετέχοντες, αποδέχονται την λήψη και την ανάρτηση στο διαδίκτυο φωτογραφιών που ενδέχεται να τους απεικονίζουν.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν άριστη σωματική & ψυχική υγεία και να ενημερώνουν τον αρχηγό για τυχόν αλλεργίες ή ασθένειες.

Σε κάθε περίπτωση η επικοινωνία των συμμετεχόντων με τον αρχηγό πριν την πραγματοποίηση της δραστηριότητας κρίνεται απαραίτητη.

Κατάθεση προκαταβολής στον τραπεζικό λογαριασμό (GR4301716110006611151494570) με αναγραφή αιτιολογίας “ΚΑΡΥΣΤΟΣ”. Τράπεζα Πειραιώς – Δικαιούχος: Σοφία Τότσικα.

Τυχόν έξοδα εμβάσματος από άλλη τράπεζα, βαρύνουν αποκλειστικά τον καταθέτη.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την δραστηριότητα μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 6972705070: Σπύρος Τότσικας.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ