ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Αργολίδα: Με δεκάδες ροζ ιπτάμενες "πινελιές" βάφτηκε ο υδροβιότοπος Ναυπλίου - Νέας Κίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:30:00 μ.μ. | |
φλαμίνγκο
Με  δεκάδες ροζ πινελιές βάφτηκε ο υδροβιότοπος Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023. 
Ο υδροβιότοπος φιλοξενεί σήμερα 25 περίπου φλαμίνγκο που κατεφθασαν εν μέσω καύσωνα στην περιοχή μας. Για τα πανέμορφα πουλιά μόλις έχει ξεκινήσει η φθινοπωρινή μετανάστευση, που τα βρίσκει να μετακινούνται από τη μία Ήπειρο στην άλλη με πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλά και τις πυρκαγιές που μπορεί να τους αλλάξουν ρότα μέχρι να φτάσουν εκεί που θέλουν.
Το όνομά τους σημαίνει «αυτός που έχει το χρώμα της φλόγας», ενώ στα ελληνικά αποκαλούνται και «φοινικόπτερα», δηλαδή «αυτός που έχει φτερά στο κόκκινο χρώμα του αίματος».
Όλα τα είδη των φλαμίνγκο είναι τόσο ανθεκτικά που μπορούν να επιβιώσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και σε υδροβιότοπους που άλλα είδη δεν θα τα κατάφερναν. Μπορούν να ζήσουν σε καυστικές λίμνες, ακόμη και σε λιμνοθάλασσες με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. 
Τα φλαμίνγκο ζουν σε μεγάλες αποικίες. Έτσι, μπορούν να αναπαραχθούν πιο εύκολα και το ένα προστατεύει το άλλο από επιθέσεις ζώων, όπως τσακάλια και ύαινες. Ο λόγος που αντέχουν σε τόσο σκληρές συνθήκες είναι το ανθεκτικό τους δέρμα, αλλά και το ύψος των ποδιών τους. 
Σε περίπτωση που η θερμοκρασία του νερού είναι πολύ υψηλή, τα ψηλά τους πόδια τα προστατεύουν από πιθανά εγκαύματα. Μπορούν να πιουν ζεστό νερό χωρίς να έχουν πρόβλημα. Αν το νερό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, ενεργοποιούνται ειδικοί αδένες στο σώμα τους, που φιλτράρουν το νερό και αποβάλλουν το αλάτι από τη ρινική κοιλότητα.
Τα φλαμίνγκο προτιμούν τον υδροβιότοπο της περιοχής μας γιατί βρίσκουν άφθονη τροφή στα νερά της. 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ