ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Τραγωδία στην Πάτρα: Κατέρρευσε γέφυρα και καταπλάκωσε ανθρώπους (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 4:40:00 μ.μ. | | |
Αδιανόητο περιστατικό έχει συμβεί στην Πάτρα. Βαρύ όχημα πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης πάνω στη γέφυρα ενώ ακριβώς από κάτω βρίσκονταν Ρομά. Ξαφνικά η γέφυρα έπεσε πάνω στους ανθρώπους και τους καταπλάκωσε.

 Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι μάζευαν σίδερα κάτω από τη γέφυρα, ενώ άλλες ότι είχαν βρει καταφύγιο από τον καυτό ήλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική που μετέδωσε το OPEN, υπάρχουν πληροφορίες για δύο άτομα που έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσοι βρίσκονταν κάτω από την γέφυρα. Όπως μετέδωσε το OPEN, πιθανότατα κάτω από τη γέφυρα βρίσκονταν έξι άνθρωποι και από αυτούς κάποιοι έχουν ήδη ανασυρθεί τραυματισμένοι.

Επίσημα η πυροσβεστική έχει επιβεβαιώσει τον έναν θάνατο και σημειώνει ότι ένας άλλο άτομο είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένο και παραμένει σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.
Η ενημέρωση από το ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ επιβεβαιώνει τον θάνατο ενός ατόμου και μιλά για τέσσερις τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Έχουν όλοι μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Η επιχειρήσεις του ΕΚΑΒ συνεχίζονται με πέντε ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα στο σημείο, ενώ το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Προς το παρόν έχουν διακομισθεί 4 άτομα, εκ των οποίων το ένα χωρίς αισθήσεις, στο ΠΓΝΠ στο Ρίο και 1 άτομο στο Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται.

Αυτή τη στιγμή, είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για ανεύρεση εγκλωβισμένων, με ειδικά μηχανήματα αλλά και σκύλο ανίχνευσης για να σηκώσουν τα μπάζα από τους εγκλωβισμένους. Ωστόσο, στο σημείο επικρατεί και πολύ μεγάλη αναστάτωση από τους συγγενείς των θυμάτων που διαμαρτύρονται για παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Για τον λόγο αυτό στο σημείο σπεύδουν και δυνάμεις των ΜΑΤ προκείμενου να περιορίσουν το πλήθος. Ο ρεπόρτερ του OPEN, έγινε μάρτυρας της ανάσυρσης ενός νεκρού ατόμου.

Πώς έπεσε η γέφυρα


Σύμφωνα με πληροφορίες, στη γέφυρα ήταν σε εξέλιξη εργασίες οι οποίες γίνονταν ανά κλάδο. Στόχος ήταν να την αντικαταστήσουν ενώ παρέμενε σε κυκλοφορία.

Έτσι είχαν ρίξει σε πρώτη φάση τις δοκούς από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και είχαν αρχίσει να δουλεύουν και στην άλλη πλευρά. Εκεί κοντά υπάρχει ένας αυτοσχέδιος καταυλισμός Ρομά

Επί τόπου ο υφυπουργός Υποδομών


Επί τόπου σπεύδει ο Υφυπουργός Υποδομών, ενώ βρίσκεται ήδη εκεί και η Υφυπουργός Μεταφορών, που συμμετέχει σε σύσκεψη με την Περιφέρεια.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ