ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη «Νόσο Αλτσχάιμερ» από την 1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:34:00 μ.μ. | |
αφίσα
Στα πλαίσια σχεδιασμού δράσεων Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας στην κοινότητα, σας ενημερώνουμε ότι η 1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου σε συνεργασία με το Κ.Υ. Ναυπλίου θα πραγματοποιήσει δράση με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού με θέμα «Τη νόσο Αλτσχάιμερ».


Η Διεπιστημονική ομάδα της ΤΟΜΥ Ναυπλίου και του Κ.Υ. Ναυπλίου θα παρευρεθεί τις κάτωθι ημερομηνίες:

· Πέμπτη 21/09/2023 στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, πλησίον Δημαρχείου, από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00μ.μ.

· Τετάρτη 20 /09/2023 & Παρασκευή 22/09 /2023 στην Μεγάλου Αλεξάνδρου 14, στην ΤΟΜΥ Ναυπλίου, από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00μ.μ.

Με Αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, η δομή μας θα ενημερώσει και θα διανήμει έντυπο υλικό με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο.

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι μια εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου και χαρακτηρίζεται από προοδευτική έκπτωση των νοητικών λειτουργιών (μνήμης, σκέψης, αντίληψης, υπολογισμού, γλώσσας, ικανότητας μάθησης και κρίσης). Είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα στις ανεπτυγμένες κοινωνίες.

Το μήνυμα της φετινής εκστρατείας, στα πλαίσια εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αλτσχάιμερ 2023, είναι: <<Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς να μειώσεις τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης άνοιας, δεν είναι ποτέ πολύ αργά να τους περιορίσεις, ακόμη κι αν έχεις διαγνωσθεί >>

Ο Συντονιστής της ΤΟΜΥ Ναυπλίου
1η Κέντρου
Μπόμπος Γεώργιος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ