ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Σύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός από την Περιφέρεια στο εργαστήριο του 1ου ΕΠΑΛ Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:38:00 π.μ. | |
Παναγιώτης Νίκας
Στη συμβολική παράδοση του σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού στο εργαστήριο του 1ου ΕΠΑΛ Αργους προέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, κατά την επίσκεψή του στην εν λόγω σχολική μονάδα.
“Το εργαστήριο στο 1ο ΕΠΑΛ είναι πλέον πλήρως εκσυγχρονισμένο, με μηχανολογικό εξοπλισμό προϋπολογισμού 1,4 εκ ευρώ, μέρος από τη συνολική πίστωση των 11 εκατομμυρίων ευρώ που διέθεσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προμήθεια του σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού που εγκαταστάθηκε στα εργαστήρια όλων των ΕΠΑΛ στις 5 Π.Ε.” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας που συνοδευόταν από τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Δημήτρη Οικονομόπουλο και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Βασίλη Πολύδωρο.
Ο περιφερειάρχης εξέφρασε ικανοποίηση, εξ άλλου, από την ενημέρωση που έλαβε σχετικά με την παρατηρούμενη στροφή των νέων στην Αργολίδα προς την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση:
“Ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο σχολείο, ίσως ένα από τα καλύτερα ΕΠΑΛ στη χώρα μας, έχουν υπερκαλυφθεί οι θέσεις στο 4ο έτος φοίτησης, ωστόσο η ζήτηση παραμένει υψηλή” σημείωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος παράλληλα συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους ευχαρίστησε για το έργο και την γενικότερη προσπάθειά τους, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα πρέπει και η πολιτεία να τους βοηθήσει οικονομικά.
ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφθηκε στην Προσύμνη τις εγκαταστάσεις του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου, όπου ενημερώθηκε προσωπικά σχετικά τα ζητήματα που αφορούν στην μη επάρκεια των υποδομών του, καθώς διαπιστώνεται έλλειψη αιθουσών για τους μαθητές του.
Ο Π. Νίκας δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει αίτημα από πλευράς του δήμου προς την Περιφέρεια ώστε να δρομολογηθεί η σχετική διαδικασία για την προσωρινή στέγαση των επιπλέον μαθητών. Τόνισε, όμως, ότι θα πρέπει να επισπευσθεί η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή συμπληρωματικών κτηρίων στο σχολείο, έργο που μπορεί να υλοποιηθεί μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου μετά από σχετική πρόσκληση που θα δημοσιοποιηθεί.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ