ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Για απεργοσπάστες κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου «Αριστείδης»

Απεργία
Η ημέρα της πανελλαδικής απεργίας Πέμπτη 21/09/2023 αποτελεί την μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση και δικαίωση για το νεοσύστατο σωματείο μας ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ. 

 Ηθική ικανοποίηση γιατί πριν εννέα μήνες 20 συνάδελφοι (από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους αλλά με κοινό σκοπό) αναλάβαμε το ρίσκο και το οικονομικό κόστος να δημιουργήσουμε ένα σωματείο εργαζομένων στην κυριολεξία, και όχι κατ΄ ευφημισμόν. 

 Ένα σωματείο που ως κύριο σκοπό έχει την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας. Σκοπός που σήμερα φαντάζει αναγκαίος περισσότερο από ποτέ άλλοτε. 

 Δικαίωση γιατί οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτό το μονοπάτι ήταν ότι το παλιό σωματείο λειτουργεί ως ένα λαδωμένο και καλοκουρδισμένο γρανάζι της ανώτατης διοίκησης.

Την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας (Πέμπτη 21/09/2023 για το αντιεργατικό νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας, το παλιό σωματείο του σωφρονιστικού καταστήματος Ναυπλίου δεν συμμετείχε σε αντίθεση με το δικό μας σωματείο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, αγνοώντας ακόμα και το δευτεροβάθμιο όργανό του (ΟΣΥΕ) η οποία είχε εκδώσει δελτίο τύπου συμμετοχής στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. 

 Ίσως το Δ.Σ. του παλιού σωματείου (και τα μέλη του;) θεωρούν ότι οι συνθήκες εργασιακής γαλέρας του νομοσχεδίου (13ωρο, 6ημερο,κατάργηση αργιών, κλπ) δεν μας αγγίζουν ευθέως, και ελλείψει ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας στον ιδιωτικό τομέα αποφάσισαν να πρωτοτυπήσουν.

Ευχόμαστε στα μέλη μας καλή δύναμη για τους αγώνες που έρχονται.

Το Δ.Σ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Σ.Κ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 
 Έδρα: 3ο χλμ Ναυπλίου – Άργους 
 Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ