ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Παναγιώτης Δ. Μπουλούκος: Είμαστε ευλογημένος τόπος - Καιρός να το πιστέψουμε

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:51:00 μ.μ. | | |
Παναγιώτης Δ. Μπουλούκος
Γράφει ο Παναγιώτης Δ. Μπουλούκος
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Δημ. Παράταξη
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Μέσα στα 13 έτη διακυβέρνησης του Δήμου Μας από την απερχόμενη Δημοτική αρχή συνηθίσαμε, σιγά σιγά, να αρκούμαστε στα λίγα, στην υπερπροβολή των ελαχίστων, στην ακαλαισθησία του ότι να΄ναι όπου να ΄ναι και όπως να΄ναι και στα φανταχτερά περιτυλίγματα, ακόμα και ανώφελων και εσφαλμένων τελικά «έργων», κάποια από τα οποία μάλιστα καταλήγουν, λόγω της αποτυχίας τους, να αλλάζουν μορφή (βλέπε π.χ. το περίφημο, αρχικά, εργοστάσιο σκουπιδιών του Δήμου, κόντρα στην Περιφέρεια και τα «μεγάλα συμφέροντα», το οποίο σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου μετατρέπεται σε: «παροχή υπηρεσιών για την διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών και κομποστοποίηση αποβλήτων» !!!! 

 Και μάλιστα ανατίθεται και αυτή η «παροχή υπηρεσιών» σε άλλη μια ιδιωτική εταιρία! Αλήθεια; στο Δήμο μας πότε θα εφαρμόσουμε ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης στην πηγή;).

Επίσης, προσφάτως πληροφορηθήκαμε επ΄ ευκαιρία εκδήλωσης της ΚΕΔΑΜ – εορτασμού γενεθλίων Δημάρχου ότι γίναμε και DUBAI!!!!

Εντάξει! Πάμε παρακάτω… Και ας μιλήσουμε επιγραμματικά για ένα κομμάτι που αφορά την πραγματική ανάπτυξη του τόπου Μας.

Η επόμενη Δημοτική Αρχή οφείλει να έχει στους στόχους της την ανάπτυξη, μέσω εισροής νέων κεφαλαίων στους Δημότες όλου του Δήμου. Να προωθήσει και να εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου ΜΑΣ για την πραγματική ανάπτυξη του ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, η οποία θα οδηγήσει στην εισροή πλούτου σε όλους τους Δημότες.

Πλεονέκτημα πρώτο:


ΈΧΟΥΜΕ έτοιμο δυναμικό Πρωτογενή Τομέα – Μεταποίηση- Βιοτεχνία- Ζωντανό Εμπορικό Σύλλογο, Επιμελητήριο, Συνεταιρισμούς και Συλλόγους, αλλά και Επιχειρηματίες.

Ο Δήμος γίνεται Μπροστάρης. Συντονίζει, συνεργάζεται, προωθεί, σχεδιάζει, πράττει και επιτυγχάνει. Με την προώθηση των προϊόντων, τη συνεργασία και την εύρεση νέων αγορών επιτυγχάνεται τελικά η εισροή νέων κεφαλαίων σε όλο τον Δήμο Μας και οι νέοι έχουν πλέον δυνατότητες παραγωγής με κέρδος, ενώ τα χωριά μας δεν ερημώνουν και αναπτύσσονται οικονομικά.

Πλεονέκτημα Δεύτερο:

ΕΧΟΥΜΕ Αρχαιότητες – Βυζαντινά – νεότερα και Εκκλησιαστικά μνημεία, χώρους και μουσεία - Ιστορία- Πολιτισμό σε όλο τον Δήμο Μας. Πρέπει επιτέλους να εκμεταλλευτούμε το όνομα του Δήμου μας «ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ», ονόματα διεθνώς αναγνωρίσιμα.

Ο Δήμος συνεργάζεται συνεχώς και με πρόγραμμα με την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Αρχαιολογική Υπηρεσία, την Εκκλησία, όλους τους φορείς και τα σωματεία του Δήμου, αλλά και τα αντίστοιχα τμήματα των Πανεπιστημίων τόσο της Ελλάδας όσο και του Εξωτερικού. Ο Δήμος ζωντανεύει το Δίκτυο Αρχαιότερων Πόλεων της Ευρώπης, το οποίο γεννήθηκε πριν από 30 έτη περίπου και αντί να αναπτυχθεί, δυστυχώς στην ουσία εγκαταλείφθηκε και προωθεί ουσιαστικά και με συνεχές σχέδιο την προβολή του τουριστικού και όχι μόνο προϊόντος και μέσω των αδελφοποιήσεων.

Πλεονέκτημα τρίτο:

ΕΧΟΥΜΕ πλούσιο φυσικό περιβάλλον και ανάγλυφο, έχουμε ορεινούς όγκους, παραθαλάσσιο μέτωπο και κάμπο.

Ο Δήμος επιτέλους τα αναδεικνύει. Σε συνεργασία με τους φορείς κάθε τόπου, σχεδιάζει, υλοποιεί υποδομές, αναπτύσσει εναλλακτικές δραστηριότητες και προβάλλει τον κάθε τόπο και τα προϊόντα του, ανάλογα με τις δυνατότητές του, ούτως ώστε να υπάρξει ήπια επισκεψιμότητα στον Δήμο όλο το χρόνο.

Κοινός παρονομαστής όλων αυτών η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των Δημοτών. Πρέπει να ρίξουμε τα αόρατα τείχη που έχουν ορθωθεί στο Δήμο μας και τελικά τον έχουν περιχαρακώσει στο λίγο και στην ακαλαισθησία του ότι να΄ναι, όπου να΄ναι και όπως να΄ναι.

Κινητήριος Δύναμη της πραγματικής τους υλοποίησης είναι η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ των Δημοτών με προμετωπίδα τους ΝΕΟΥΣ μας και τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ μας. Και αυτό έρχεται για να πράξει η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ! Δε φοβόμαστε την εξωστρέφεια του Δήμου, διότι γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε επί γης θεοί, αλλά κοινοί θνητοί, δηλαδή κάποιοι από εσάς…(Συνεχώς και όχι μόνο προεκλογικά). Όμως δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τα ανωτέρω διαμάντια του Δήμου μας να είναι παρατημένα και να ασχολούμαστε με τα «φο μπιζού» της πλατείας ως πόλο έλξης επισκεπτών!

Εμείς τολμήσαμε! Εσείς και μόνο Εσείς αποφασίζετε για το μέλλον του Δήμου Μας. Ελάτε να κάνουμε το όνειρο Πραγματικότητα.!

 Ἐν Τιμῇ, Παναγιώτης Δ. Μπουλούκος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ