ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Δ. Ορφανός: Ποιοτική εκπαίδευση με σύγχρονα σχολεία και ήθος για ένα καλύτερο μέλλον

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:02:00 μ.μ. | |
Δ. Ορφανός
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Ορφανός, επισκέφτηκε το 1ο και το 2ο ΓΕΛ Ναυπλίου, προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά, τον οποίο τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος.


Σε συνομιλία που είχε με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ευχήθηκε καλή, δημιουργική και γόνιμη σχολική χρονιά, ενώ διαβεβαίωσε πως θα τους σταθεί αρωγός και θα κάνει καθετί δυνατό για να έχει αντίκρισμα ο μόχθος τους.

Επίσης, τόνισε ότι η εκπαίδευση είναι το θεμέλιο για το μέλλον των παιδιών και του Δήμου μας. Μάλιστα, έδωσε έμφαση στο ήθος, στις αρχές και στις αξίες που πρέπει να διδάσκουν τα σχολεία για να διαμορφώσουν την παιδεία των αυριανών πολιτών. Επισήμανε πως η παιδεία είναι το συλλογικό όχημα για μια κοινωνία αξιών και άξιων πολιτών.

Σε μήνυμά του, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δημήτρης Ορφανός υπογράμμισε:

«Με τον Αγιασμό ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που είμαστε σήμερα εδώ, αυτήν την τόσο σημαντική ημέρα. Είναι μεγάλη η ευθύνη μας απέναντι στα παιδιά μας. Αξίζουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση για να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες και να προοδεύσουν στη ζωή τους. Τα παιδιά είναι η ελπίδα για το μέλλον όλων μας και του τόπου μας.

Το σχολείο θέλουμε να είναι χώρος όπου το ήθος, οι αρχές και οι αξίες ανθούν.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί μας αξίζουν σχολεία σύγχρονα, ασφαλή, με επαρκείς υποδομές, και με ανοιχτούς ορίζοντες.

Ο Δήμος μας, για το 2023 έλαβε 99.100 € τακτική επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, προορισμένη μόνο για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών του κτιρίων.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες και παράπονα για την κατάσταση των σχολικών υποδομών.

Επίσης, προϋπολογίστηκε έσοδο για το δήμο, ως τακτική κατανομή από το Υπουργείο Εσωτερικών ύψους 305.200 €, το οποίο κατανέμεται στα σχολεία μόνο για τις λειτουργικές τους δαπάνες (ενέργεια, θέρμανση, γραφική ύλη, αναλώσιμα κ.α.), με κριτήρια που έχει αποφασίσει ο Δήμος και οι Σχολικές του Επιτροπές.

Και εδώ υπάρχουν προβλήματα.

Υπόσχομαι πως θα εργαστώ σκληρά για να βελτιωθούν οι υποδομές των σχολικών μονάδων γιατί τα σχολεία μας είναι η βασική αναπτυξιακή υποδομή.

Έχουμε υποχρέωση να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας έναν τόπο με προοπτική, στον οποίο θα μπορούν να κάνουν πράξη τα οράματά τους.

Δεσμευόμαστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά σας και να μετατρέψουμε το σχολείο σε μια δεξαμενή σκέψης και ανάδειξης δεξιοτήτων και αξιών

Εύχομαι καλή, δημιουργική και γόνιμη σχολική χρονιά. Καλή πρόοδο στα βλαστάρια του τόπου μας!».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ