ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Ναύπλιο: Θετικός ο απολογισμός της διημερίδας «Εφηβεία και Εκπαίδευση»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:21:00 μ.μ. | | |
Συνέδριο
Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Ναύπλιο, η διημερίδα «Εφηβεία και Εκπαίδευση». 
Η διημερίδα, που οργανώθηκε από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων και τέθηκε υπότην αιγίδα της ΔΔΕ Αργολίδας, επιδίωξε μια πολύπλευρη προσέγγιση της σχέσης των εφήβων μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Οι εισηγήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ.Α. Τσίτσικα,τον ψυχολόγο κ.Η. Θεοδωρακόπουλο και τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης κ.Σ. Πανταζή παρουσίασαντους σύγχρονους όρους της ευεξίας παιδιών και εφήβων,τα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς των εφήβων μαθητών και τους τρόπους πουδιαμορφώνουν τις σχέσεις με τον κόσμο καιτους εκπαιδευτικούς.
Στα παράλληλα βιωματικά εργαστήρια, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί με τη βοήθεια των ειδικών ψυχολόγων – καλεσμένων κ.Γ. Μιχαλόπουλο, κ.Γ. Σαρηγιάννη, κ. Ε. Ρέντα, Η.Θεοδωρακόπουλο και κ. Ν. Τσουλουχάεπεξεργάστηκαν πολλάαπό τα ουσιώδη θέματα πουπροβληματίζουν τους εκπαιδευτικούς, όπως τις δυσκολίες συμπεριφοράς και προσαρμογής στηνσχολική τάξη, τον προσδιορισμό ορίων, την ενδυνάμωση των κινήτρων μάθησης ή την αναζήτηση «εργαλείων» με τα οποία μπορεί να διακρίνει οκαθηγητής τα ενδεχόμενα προβλήματα και τις προσεγγίσεις παρέμβασης.
Η πολυπληθής παρουσία των εκπαιδευτικών στην διημερίδα και οι συζητήσεις προβληματισμού που αναπτύχθηκαν με τους ειδικούς επιστήμονεςανέδειξαν το ειλικρινές και έντονο ενδιαφέρον των καθηγητών νααντιμετωπίσουν τις σύγχρονες παιδαγωγικές προκλήσεις ώστε να παρέχουν στους μαθητές τους όχι μόνο γνώσεις αλλά και υποστήριξη, καθοδήγησηκαι έμπνευσημε στόχο την ολοκληρωμένη ανάπτυξη τους σε υγιείς και ευτυχισμένους ανθρώπους.
Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά το ARTCENTERFOUGAROγια την παραχώρηση των αιθουσών που φιλοξένησαν τις εισηγήσεις και τα εργαστήρια, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την κ. Μ. Ράλλη, υπεύθυνη Σχολικών Επιτροπών, για την υποστήριξη στην πραγματοποίηση της διημερίδας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ