ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:54:00 π.μ. | |
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για την κακοκαιρία που αναμένεται στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το απόγευμα του Σαββάτου (06-01-2024) έως το βράδυ της Κυριακής (07-01-2024) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1) Το Σάββατο 06-01-2024 (Θεοφάνεια)

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

β) Νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν από το μεσημέρι στο Ιόνιο και το απόγευμα στο Αιγαίο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενισχυθούν κατά τόπους έως 9 μποφόρ.

2) Την Κυριακή (07-01-2024)

α) Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική και νότια Πελοπόννησο) και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Από νωρίς το πρωί, έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με ύφεση από το απόγευμα.

β) Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα το πρωί κατά τόπους 9 μποφόρ.

Πότε θα επηρεαστεί η Αττική


«Στη χώρα μας έρχεται, ένα οργανωμένο σύστημα από την Ιταλία που θα μας δώσει τις πρώτες βροχές απόγευμα – βράδυ Σαββάτου. Θα έχουμε και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, με ανέμους θυελλώδεις που θα φτάσουν τα 7 και 8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο. Όταν αλλάξει η ημέρα, οι βροχές θα έχουν φτάσει σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές. Μετά τα μεσάνυχτα προς Κυριακή θα έχουμε κάποια πρόσκαιρη καταιγίδα και στην Αττική», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

«Τα 20άρια τα ξεχνάμε. Η θερμοκρασία την Κυριακή θα σημειώσει πτώση, όχι εντυπωσιακή ακόμη, αλλά θα πέσουν και χιόνια σε ορεινές περιοχές της βόρειας χώρας», τόνισε ακόμη ο μετεωρολόγος.

«Η Κυριακή θα είναι μια πολύ βροχερή ημέρα, ενώ τη Δευτέρα τα φαινόμενα φαίνεται να περιορίζονται στη δυτική Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο και τη βόρεια Ελλάδα. Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία. Στην Αθήνα αν και δεν θα βρέξει, θα είμαστε γύρω στους 15-16, στη βόρεια Ελλάδα θα αρχίσουμε να βλέπουμε και μονοψήφιες τιμές. Την Τρίτη πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία. Την Τρίτη θα δούμε χιόνια και στα ορεινά στην Πελοπόννησο. Το κρύο ξεκινάει την Τετάρτη. Στην Αθήνα θα έχουμε και κάτω από τους 13 βαθμούς μέγιστη».

«Θα έλεγα ότι η Ελλάδα είναι το Γαλατικό Χωριό που αντιστέκεται στον χειμώνα. Κάπου εκεί την Τετάρτη πέφτει και το Γαλατικό Χωριό στο θέμα του κρύου», σχολίασε χαρακτηριστικά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ