ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Παράδοση ηλεκτρονικού εξοπλισμού για δημιουργία ψηφιακού κόμβου στη Μητρόπολη Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:31:00 π.μ. | |
Υπολογιστές
Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, Προέδρου του Δ.Σ. του ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την Πέμπτη 4/1/2024 παρουσία του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδος Πρωτοπ. Πέτρου Αθανασόπουλου, που εκπροσώπησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο καθώς και του Προέδρου του ΙΣΚΕ Πρωτοπ. Γεωργίου Σελλή και του τακτικού μέλους του Δ.Σ. του ΙΣΚΕ Πρωτοπ. Μιχαήλ Μετζάκη παραδόθηκαν στους ιερείς της Ι.Μ Αργολίδος 50 φορητοί υπολογιστές και οι αντίστοιχοι εκτυπωτές από τον Δ/ντη του Ι.Π.Ε. Αρχιμ Θεολόγο Αλεξανδράκη.
Το συγχρηματοδοτούμενο ανωτέρο έργο μεταξύ της Ευρωπαικής Ένωσης, της Ελληνικής Πολιτείας και του Ι.Π.Ε. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ως φορέας υλοποίησης δίδει τη βεβαιότητα της συνέχισης της επιτυχούς εκπαιδευτικής συμβολής του Ιδρύματος σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις της πατρίδας μας και με την ευλογία των Σεβασμιοτάτων Αγίων Αρχιερέων οτι το όραμα του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου μας για την εκπαίδευση του Ιερού Κλήρου και την αγαστή συνεργασία όλων μας δημιουργεί τις προύποθέσεις για την επιτυχή έκβαση του εκχειρήματος.
Οι υπολογιστές περιλαμβάνουν προγράμματα και εφαρμογές προσαρμοσαμένα στις ποιμαντικές, διοικητικές και υπηρεσιακές ανάγκες των ενοριακών ναών, μέσα από ένα εγκατεστημένο πληροφοριακό σύστημα που θα μπορεί εκτός των άλλων να συνδέει διοικητικές εργασίες των Ιερών Μητροπόλεων με τις Ενορίες τους στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος», που πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα, με κωδικό MIS 520438.
Το έργο αφορά στην παροχή της απαραίτητης πληροφοριακής υποδομής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης , των Ι.Μητροπόλεων των Δωδεκανήσων, της Ιεράς Πατριαρχικής Εξαρχίας της Πάτμου και των 89 Ιερών Μητροπόλεων της ελληνικής επικράτειας , καθώς και του απαραίτητου εξοπλισμού σε 4.000 ενορίες (Ενοριακοί Ψηφιακοί Κόμβοι) και σε 106 Μητροπολιτικούς κόμβους (που αντιστοιχεί σε 346 σταθερούς υπολογιστές και 106 εκτυπωτικά πολυμηχανήματα ) με στόχο την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών της Εκκλησίας στους πολίτες, αλλά και τη λειτουργία αυτών ως εκπαιδευτικοί ψηφιακοί κόμβοι για τη διαρκή εκπαίδευση και ψηφιακή ενδυνάμωση των κληρικών και των λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας.
Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδος Πρωτοπ. Πέτρος Αθανασόπουλος, ευχαρίστησε εκ μέρους του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ για την σπουδαία αυτή προσφορά στην Εκκλησία και τις προσπάθειες του να φέρει την Εκκλησία στη σύγχρονη, ψηφιακή εποχή. Ακόμη, τόνισε την σπουδαιότητα του έργου αυτού και τις ευκαιρίες για εξέλιξη στο διοικητικό και ποιμαντικό έργο. Επιπλέον, ευχαρίστησε θερμά τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη για τον κόπο του, ενώ τον συνεχάρη για τη δημιουργία των προγραμμάτων «Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος» και «Ψηφιακός Μητροπολιτικός Κόμβος» καθώς και για τα προγράμματα του Ι.Π.Ε. που επιτελούνται όλα αυτά τα χρόνια.
Ακολούθως ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο μέσω του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητρόπολης Αργολίδος Πρωτοπ. Πέτρου Αθανασόπουλου για την εξαιρετική φιλοξενία και τον ίδιο τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Συντονιστή της Ι.Μ Αργολίδος με το Ι.Π.Ε. για την σημαντική συμβολή του στο έργο. Ο π. Θεολόγος ενημέρωσε τους κληρικούς για την ορθή χρήση του τεχνολογικού εξοπλισμού και απάντησε σε ερωτήματα τους. Επιπλέον, ο π. Θεολόγος αναφέρθηκε στη σημασία της επιτυχούς συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής Πολιτείας και Εκκλησίας σε αυτό το πρωτότυπο συγχρηματοδοτούμενο έργο. Ακόμη, επισήμανε ότι το ως άνω έργο έρχεται ως συνέχεια της θεωρητικής κατάρτισης που έχουν αποκομίσει οι ιερείς όλης της Ελλάδας μέσα από τα 82 τμήματα με θεματικό τίτλο «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» 28 ωρών, που υλοποιήθηκαν από το Ι.Π.Ε. και δώσαν στους κληρικούς τους βασικούς άξονες διοίκησης και οργάνωσης της ενορίας με πνεύμα διακονίας και επί τη βάσει της κειμένης νομοθεσίας και θα αποτελέσει τον προθάλαμο ενός ακόμα μεγαλύτερου εγχειρήματος που αφορά στον ψηφιακό εγγραματισμό του ανθρώπινου δυναμικού της Εκκλησίας που σχεδιάζεται και πρόκειται να υλοποιηθεί κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στη διεύρυνση των γνώσεων των κληρικών της χώρας στις βασικές δεξιότητες στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, στην εκπαίδευση στις ψηφιακές υπηρεσίες της Εκκλησίας και στην ψηφιακή ανάπτυξη στην ποιμαντική της ενορίας.
Τέλος είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το εν λόγω πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας – Πολιτείας και εντάσσεται στο πλαίσιο του οράματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας για την δια βίου μάθηση και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της Εκκλησίας. Υπεύθυνος του Έργου αυτού είναι ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ