ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

"Καταιγίδα" νέων ανατιμήσεων έρχεται σε δεκάδες προϊόντα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:22:00 μ.μ. |
Ανατιμήσεις
Νέες ανατιμήσεις σε δεκάδες προϊόντα φέρνει το 2024, καθώς ο πληθωρισμός τρέχει… χωρίς φρένα και «γονατίζει» τα ελληνικά νοικοκυριά.

Μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου αναμένονται δυο κύματα ανατιμήσεων σε περίπου 200 προϊόντα πρώτης ανάγκης: έως το τέλος του Ιανουαρίου αναμένεται να περάσουν στο ράφι αυξήσεις κοντά στο 6% κατά μέσο όρο σε 100 προϊόντα και άλλο ένα 7% σε άλλα 100 προϊόντα έως το τέλος Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου.

Σημαντικές αυξήσεις της τάξης του 22% αναμένεται στους φρέσκους χυμούς, οδοντόβουρτσες, αφρόλουτρα και αποσμητικά έως 19%, αλλαντικά ιδιωτικής ετικέτας 16%, ελιές έως 14%, τυριά χύμα και συσκευασμένα έως 10%, καφές εσπρέσο έως 7%, έτοιμες σαλάτες 4% και φέτα 3%, όσπρια και ρύζι έως 10%, κατεψυγμένα λαχανικά περίπου 8%.

Όσες εταιρείες, βέβαια, κοινοποιήσουν από τις 10 Ιανουαρίου και μετά στα σούπερ μάρκετ νέους τιμοκαταλόγους με αυξήσεις στα προϊόντα τους δεν θα μπορούν να κάνουν προσφορές τύπο 1+1 δώρο και εκπτώσεις για 3 μήνες.

Τα νέα μέτρα που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί για 10ετίες η αγορά μπαίνουν σταδιακά σε εφαρμογή έως τον Μάρτιο ενώ δεν πρέπει να αποκλείεται και νέο πακέτο μέτρων για να τιθασεύσει το τέρας της ακρίβειας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ