ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Ενημερωτική ημερίδα στο Ναύπλιο: «Εξαρτήσεις και πρόληψη στη σύγχρονη εποχή»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:26:00 π.μ. | | |
Ενημερωτική ημερίδα στο Ναύπλιο
Ημερίδα με θέμα «Εξαρτήσεις και πρόληψη στη σύγχρονη εποχή», διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή 1η Μάρτη, στις 5 μ.μ., στο Βουλευτικό Ναυπλίου, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου και το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της πόλης με τη συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ «ΚΥΤΤΑΡΟ ΟΞΥΓΟΝΟ», του ΟΚΑΝΑ «Ελπίδα Ζωή», της Ψυχιατρικής Κλινικής Άργους και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας.


Θα πραγματοποιηθούν οι εξής θεματικές παρουσιάσεις:

«Πρόληψη των εξαρτητικών συμπεριφορών στις τοπικές κοινότητες», από την Αγγελική Μπαβέλλα ψυχολόγο, επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της ΠΕ Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής».

«Ο ρόλος του σχολείου στην πρόληψη των εξαρτήσεων και των ναρκωτικών», από τον Παναγιώτη Κατηφέ, κοινωνιολόγο, πρόεδρο της ΑΣΓΜΕ.

«Η θεραπευτική προσέγγιση του ΚΕΘΕΑ σε εφήβους και νέους ενήλικες», από τον Γιώργο Παπαμακάριο υπεύθυνο προγράμματος ΚΕΘΕΑ «ΚΥΤΤΑΡΟ ΟΞΥΓΟΝΟ».

«Η ψυχική υγεία των εφήβων και η πρόληψη των εξαρτήσεων στο στόχαστρο του σχεδίου νόμου», από τον Βασίλη Μπαβέλλα, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ Ναυπλίου και της ΕΙΝΚΥ Αργολίδας.

«Στην περιοχή μας αλλά και σε όλη τη χώρα, τα περιστατικά χρήσης ουσιών αλλά και άλλων ειδών εξαρτήσεων όπως το internet και τα τυχερά παιχνίδια, καθώς και οι επιπτώσεις της ενασχόλησης με τις νέες τεχνολογίες (βίαια παιχνίδια, κακόβουλες ιστοσελίδες κ.ά.) με αποτέλεσμα τις βίαιες συμπεριφορές κυρίως εφήβων, μας κινητοποιούν.

Τα παιδιά μας καλούνται να αντεπεξέλθουν σε ένα περιβάλλον που γίνεται ολοένα και πιο εχθρικό απέναντί τους. Το σχολείο καθημερινά γίνεται πιο απαιτητικό και έντονο, η ίδια η οικογένεια βάλλεται από παντού (ακρίβεια, ανεργία, εντατικοποίηση εργασίας των γονέων), βιώνουμε ένα διεθνές περιβάλλον έντασης και ανασφάλειας (πόλεμος στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη), χωρίς να ξεχνάμε τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης – κορονοϊού ιδίως στον ψυχισμό των νέων παιδιών», αναφέρουν οι διοργανωτές στην πρόσκλησή τους, αναφέροντας ότι η πρόσκληση αφορά όλους και ιδιαίτερα γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ