ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ναύπλιο: Οι πρώτες 100 μέρες της νέας Δημοτικής Αρχής και τα πρώτα ερωτήματα (γράφει ο Γιώργος Δ.Χατζόπουλος)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:44:00 μ.μ. | | |
Πολιτισμός

Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Ναυπλιέων και η Σημασία της

 

Στην πολιτική, οι πρώτες 100 ημέρες μιας νέας διακυβέρνησης, θεωρούνται συμβολικά σημαντικές, καθώς φέρνουν στο προσκήνιο τους πρώτους στόχους, την ικανότητα υλοποίησης και τον τόνο που θα δώσει η νέα ηγεσία στην θητεία της.

Έτσι και οι πρώτες εκατό ημέρες της νέας δημοτικής αρχής αποτελούν μια περίοδο εντατικής δραστηριότητας, προσπαθειών αλλά και προσδοκιών εκ μέρους των πολιτών.

Όσον αφορά το Δήμο Ναυπλιέων σημαντική είναι (ανάμεσα στα άλλα) και η συγκρότηση της Επιτροπής Πολιτισμού, ειδικά μετά την κατάργηση του ΝΠΔΔ “ΔΟΠΠΑΤ” προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία και άσκηση των αρμοδιοτήτων στον τομέα του Πολιτισμού.

Σκοπός της Επιτροπής είναι να συμβάλλει στην προώθηση του πολιτισμού, την υποστήριξη των τοπικών καλλιτεχνών, τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά πάνω απ’ όλα αποτελεί έναν οργανωμένο μηχανισμό ανταλλαγής ιδεών που συμβάλλει σημαντικά στην διαμόρφωση της πολιτιστικής ζωής του Δήμου.

Παρά τη σημασία της και την αναγκαιότητά της, μέχρι σήμερα η εν λόγω επιτροπή δεν έχει συγκροτηθεί, παρόλο που έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την ανάληψη ευθυνών της νέας δημοτικής αρχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλειοψηφία τους, οι δήμοι της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Άργους-Μυκηνών, έχουν ορίσει τις αντίστοιχες Επιτροπές Πολιτισμού.

Ωστόσο χωρίς έναν οργανωμένο αλλά και αντιπροσωπευτικό μηχανισμό για τη συλλογή ιδεών, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και την υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων, η δράση της αρμόδιας υπηρεσίας θα είναι ανεπαρκής ή ανεπιτυχής. Αυτό οδηγεί σε απογοήτευση και αίσθηση απομόνωσης των πολιτών όσον αφορά τη συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων για την πολιτιστική δραστηριότητα του Δήμου.

Ο Πολιτισμός δεν είναι θέμα "φίλων και συναγωνιστών" του Αντιδημάρχου. Αφορά όλους τους δημότες και απαιτεί δημοκρατική αντιπροσώπευση.

Αναρωτιέμαι:

· Είναι υποχρεωτική η σύσταση της Επιτροπής Πολιτισμού;

· Η έλλειψή της δεν δημιουργεί δυσλειτουργίες;

· Εφόσον «το μεγάλο στοίχημα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού και το στοίχημα των Ομάδων Εργασίας Τουρισμού και Πολιτισμού είναι και η μεγάλη αύξηση των εσόδων του Δήμου, ΓΙΑΤΙ ακόμη δεν έχει συσταθεί η Επιτροπή Πολιτισμού;

· Πότε θα συγκροτηθεί η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Ναυπλιέων;

Η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την δημιουργικότητα και το πάθος των κατοίκων της και αποτελεί έναν πλούτο που δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτος.

Γιώργος Δημητρίου Χατζόπουλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ