ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Ναύπλιο Επόμενη Μέρα: Πρωταπριλιά είναι κάθε μέρα για τον κ. Φραγκιουδάκη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:24:00 μ.μ. | |
Ναύπλιο Επόμενη Μέρα
Φαίνεται ότι ο λαλίστατος Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Φραγκιουδάκης έχει ξεμείνει από επιχειρήματα. Με υπεροπτικό ύφος τοποθετείται δημόσια για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του κ. Ορφανού με άρθρο του σε δημοσιογραφικό site θέλοντας να υπερασπιστεί το ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΟΥ ποσού 10 εκ. ευρώ που θέλει να λάβει ο Δήμος Ναυπλιέων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων εφαρμόζει τη γνωστή τεχνική της παραπληροφόρησης που βασίζεται σε ανακρίβειες, «δημιουργική» λογιστική και δημοσίευση επιλεκτικών δημόσιων εγγράφων δημιουργώντας μια θολή και ψεύτικη εικόνα για τα οικονομικά του Δήμου Ναυπλιέων.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών σκοπίμως ξέχασε ή παραποίησε ή διαστρέβλωσε αρκετά θέματα:

1. Στις 7 Νοεμβρίου σε συνάντηση στο δημαρχείο συμφωνήθηκε από κοινού (αδιάψευστος μάρτυρας τα δελτία τύπου και των δύο πλευρών) το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός να καταρτισθούν από τη νέα δημοτική αρχή.

2. Ο Δήμος Ναυπλιέων τα τελευταία 12 χρόνια δεν έλαβε ούτε ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ (μέσα σε εποχές διαδοχικών κρίσεων, οικονομικής, υγειονομικής, ενεργειακής) με τη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων να είναι υπερδανεισμένοι.

3. Η μοναδική αναφορά του κ. Φραγκιουδάκη στα έσοδα (η εκ του «πονηρού» δηλαδή διαγραφή μέρους των οφειλών σύμφωνα με το Ν.5043/2023) είναι αναληθής και άκρως λαϊκίστικη κάτι που αποδείχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και αποτυπώνεται πεντακάθαρα στα εισηγητικά έγραφα της οικονομικής υπηρεσίας.

4. «Ξέχασε» άθελά του να αναφέρει ότι τα προς είσπραξη έσοδα τα οποία καλείται η δημοτική αρχή μέσω της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου και ειδικότερα του τμήματος εσόδων να εισπράξει έχουν πρώτον μεγάλο ποσοστό εισπραξιμότητας και δεύτερον αντικειμενική αιτιολόγηση για τη μη είσπραξή τους έως το 2023.

5. «Ξέχασε» να ενημερώσει τους πολίτες ότι τα δημόσια έσοδα αποτελούν αρμοδιότητα και υποχρέωση των υπηρεσιών με αποτέλεσμα η μη εφαρμογή των υποχρεωτικών εισπρακτικών μέτρων επιφέρει πειθαρχικές κυρώσεις.

6. Δεν θυμήθηκε να αναφέρει την αύξηση εσόδων που έχει ο Δήμος από το δεύτερο 6μηνο του 2023 και μετά. Τυχαίο;;;

7. Δεν κατάλαβε πιθανώς ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2023 λόγω των ενστάσεων κατά της απόφασης των δημοτικών τελών(ποιος τις έκανε άραγε; Σας απαντούμε για όσους δεν γνωρίζουν ότι οι ενστάσεις έγιναν από αυτούς που φέτος ως Δημοτική Αρχή εισηγήθηκαν και ψήφισαν τα ίδια δημοτικά τέλη)οι οποίες τελικά απορρίφθηκαν από όλους τους ενδιάμεσους ελεγκτικούς θεσμούς τον Ιούνιο του 2023 ο Δήμος δεν εισέπραττε τα αυξημένα δημοτικά τέλη με αποτέλεσμα να υπάρχει υστέρηση εσόδων, με παράλληλη αύξηση της οφειλής για τα απορρίμματα.

8. Ίσως δεν πληροφορήθηκε ότι μετά από ενέργειες 4 ετών στάλθηκαν προς την οικονομική υπηρεσία τα στοιχεία έτσι ώστε να μπορέσει να συντάξει βεβαιωτικούς καταλόγους για τα τέλη παρεπιδημούντων (0,5%) με ποσά πάνω από 1.000.000€

9. Δεν τόλμησε ή ξέχασε να αναφέρει ότι τα χρήματα που παρακρατούνται από τη μηνιαία δόση της κρατικής επιχορήγησης έως τον 7ο/2024 πριν παρακρατούνταν από τα χρήματα που ο Δήμος έπαιρνε κάθε μήνα από τον ΔΕΔΔΗΕ. Χρήματα που τώρα έρχονται αυξημένα.

10. Δεν τόλμησε ή ξέχασε να αναφέρει επηρεασμένος από συμβούλους και μικροπολιτικές σκοπιμότητες απόλυτα προσανατολισμένες στη δυσφήμιση της απερχόμενης δημοτικής αρχής με μια επιχειρηματολογία δήθεν πλασματικών (άκουσονάκουσον) προϋπολογισμών εξέθεσε ανθρώπους και φορείς και εγκλωβίστηκε σε ένα αδιέξοδο υπέρογκου δανείου το οποίο δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε οικονομικά ούτε ….πολιτικά.

11. Δεν αναφέρει ότι το αφήγημα που ξεκίνησε με χρέη 11.000.000€ για το 2024 διαψεύστηκε άμεσα με την αποκάλυψη της ύπαρξης μέσα στο ποσό οφειλών (4.000.000€ όχι λίγα δηλαδή) οι οποίες κατανέμονταν σε ετήσιες ισόποσες δόσεις μέχρι το 2030 και οφειλών (περίπου 1.200.000€) που αφορούν χρηματοδοτούμενα έργα, προμήθειες κλπ τα οποία δεν θα αποπληρωθούν από ιδίους πόρους αλλά από πόρους ΕΣΠΑ, Τρίτση , Ταμείο Ανάκαμψης κ. α.

Δεν αναφέρει επίσης πόσο έχουν επιβαρυνθεί οι δαπάνες του σχεδίου προϋπολογισμού από την επιθυμία του κάθε δημοτικού συμβούλου ή αντιδημάρχου να έχει στον δικό του τομέα ευθύνης διαθέσιμα χρήματα.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο λαϊκιστής Αντιδήμαρχος μαζί με όλη την υπόλοιπη παρέα του κ. Ορφανού συνεχίζουν το κακόγουστο αφήγημα του υπερχρεωμένου Δήμου, της «καμένης γης» και της καταστροφολογίας που μόνο ένα ΔΑΝΕΙΟ 10 εκ. ευρώ θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, με όρους όμως αποπληρωμής αδιευκρίνιστους και επιτόκιο κοντά στο 5% που καθιστούν από την πρώτη στιγμή αβέβαιη τη βιωσιμότητα του. Εμείς προειδοποιούμε και δεν μας ακούν λόγω της εμμονής τους στη διαφορετική προσέγγιση που έχουμε για τα δημόσια οικονομικά.

Τον ίδιο όμως το ΔΑΝΕΙΣΤΗ τους, τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Σταμάτη που σε δημόσια τοποθέτηση του στην ΚΕΔΕ ουσιαστικά παρότρυνε τους Δήμους με οφειλές να εξετάσουν και άλλες εναλλακτικές πριν ζητήσουν ένα τέτοιου είδους ΔΑΝΕΙΟ γιατί δεν τον ακούν;;;

Ζητούμε χωρίς περιστροφές από τη «νέα» δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην κρύβεται όπως κάνει εδώ και 3 μήνες στερούμενης μιας καθαρής κατεύθυνσης και στόχευσης που σίγουρα οι συμπολίτες μας θα περίμεναν να δουν. Που είναι ο αναπτυξιακός και κοινωνικός χαρακτήρα της πολιτικής που θα εφαρμοστεί αλλά και οι προτεραιότητες και το όραμα της για το έτος 2024. Αντί αυτών ακούμε μονίμως ένα κουραστικό αφήγημα καταστροφολογίας που πρωταρχικά μας υποβαθμίζει ως κοινωνία. Κάτι τέτοιο δεν αξίζει στην ιστορία του τόπου μας και των ανθρώπων της.

Πρώτη μέριμνα σας θα έπρεπε να ήταν το γρηγορότερο κλείσιμο του Προϋπολογισμού και όχι τα επικοινωνιακά παιχνίδια, γι' αυτό σας καλούμε να ξεκινήσετε άμεσα να λειτουργείτε ως Διοίκηση του Δήμου Ναυπλιέων μακριά από αισχρές υπόνοιες και συκοφαντίες.

Άλλωστε ο τόπος μας είναι μικρός και οι διαδρομές όλων μας γνωστές.

Δελτίο τύπου



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ