ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Έλεγχοι από την Περιφέρεια σε σφαγεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:57:00 μ.μ. | | |
Αναστασόπουλος
Τα σφαγεία με την επωνυμία «Φάρμα Χριστόπουλου Α.Ε.», στο 6οχλμ. της οδού Καλαμάτας – Μεσσήνης (θέση Σπερχογεία),όπου πραγματοποιούνται σφαγές ζώων από Μεσσήνιους παραγωγούς, επισκέφθηκε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και επόπτευσε το έργο των ελέγχων που διενεργούνται από τις Κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, παρουσία και της προϊσταμένης κ. Κωταντούλας Μαρίας. 

Παράλληλα σε δηλώσεις του τόνισε ότι λόγω της πασχαλινής περιόδου η κίνηση στην αγορά είναι αυξημένη και για το σκοπό αυτό οι έλεγχοι των υπηρεσιών έχουν ενταθεί με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε επίσης ότι έλεγχοι δε γίνονται μόνο στα σφαγεία, αλλά και στην υπόλοιπη αγορά, όπως κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, σούπερ μάρκετ, καταστήματα εστίασης, λαϊκές αγορές και λοιπές επιχειρήσεις. 

Για το σκοπό αυτό μικτά κλιμάκια των διευθύνσεων Ανάπτυξης και Υγείας διενεργούν εντατικούς ελέγχους με στόχο την διασφάλιση της εφαρμογής των κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων, την αποφυγή εκμετάλλευσης των καταναλωτών, την ομαλή λειτουργία της αγοράς και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. 

Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε και την ανάγκη ενεργούς συμμετοχής του αγοραστικού κοινού, το οποίο μέσα από την ενημέρωση, την έρευνα, την σύγκριση τιμών σε σχέση με την ποιότητα και την ποσότητα, την ασφάλεια και υγιεινή των προϊόντων, αποφασίζει για τις αγορές του.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μεσσηνίας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ