Πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου 2014 στο Δημαρχείο Κρανιδίου, το άνοιγμα των προσφορών του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την επιλογή φορέα υποκατάστασης του Δήμου Ερμιονίδας ως φορέα διαχείρισης του «Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στο λιμένα Πορτοχελίου» για την κατασκευή, χρήση και διαχείριση – εκμετάλλευση αυτού.
Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014
Συνάντηση της διοίκησης του Απόλλωνα Πάτρας με Διδασκάλου και Ανδριανό
Η αναζήτηση πόρων, μέσα από προγράμματα μαζικού αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο τη βελτίωση των εγκαταστάσεων και του γηπέδου του ιστορικού σωματείου του Απόλλωνα Πατρών, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης της διοίκησης του συλλόγου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία και παρουσία, του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργου Διδασκάλου.
Ενημέρωση Ανδριανού προς Κωστούρο για τη συμπερίληψη χωριών του Δήμου στον κατάλογο μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Ελλάδας
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο και τον Δήμαρχο Άργους- Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσο με θέμα το αίτημα της συμπερίληψης του Αραχναίου, των Λιμνών και της Μιδέας Αργολίδας στον κατάλογο μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Ελλάδας, το οποίο ο κ. Ανδριανός έχει διατυπώσει με σειρά εγγράφων του προς τον Υπουργό Εσωτερικών.
Ο Έλληνας μάγος των βεγγαλικών και των εφέ
Ο προπάππος του έφερε πρώτη φορά τα πυροτεχνήματα στην Ελλάδα. Ο ίδιος όχι μόνο συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση, αλλά έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους ειδικούς σε διεθνές επίπεδο. Ο λόγος για τον Παύλο Νάνο, που γνωρίζει όσο ελάχιστοι πώς να προκαλεί ρίγη ενθουσιασμού στους θεατές δημιουργώντας μοναδικά ουράνια σόου, που κόβουν την ανάσα.
"Εδεσματολόγιον Πελοποννήσου": Οι γεύσεις της Πελοποννήσου σε ένα βιβλίο
Ένα βιβλίο γεμάτο γεύσεις από την Ελλάδα. Γεύσεις από την Πελοπόννησο. Ένα βιβλίο γεμάτο υπέροχες, παραδοσιακές συνταγές για πεντανόστιμα σπιτικά φαγητά και υπέροχα γλυκίσματα για κάθε στιγμή της ημέρας. Μετά το Εδεσµατολόγιον της Σµύρνης, του Πόντου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Βλάχων, ήρθε και η σειρά της Πελοποννήσου από µια συγγραφέα που κάθε βιβλίο της ξεχειλίζει από συναίσθηµα. Εκτός από τις συνταγές, το βιβλίο παρουσιάζει και λαογραφικό ενδιαφέρον με ιστορικά στοιχεία και αναφορές εθίµων µε γαστρονοµικό και µη περιεχόµενο και πολλές φωτογραφίες φαγητών και τόπων.