ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ν. Αγγέλου: Οι αγρότες να αξιοποιήσουν την πείρα τους, να ενισχύσουν το ΚΚΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:48:00 μ.μ. | | | |

















 Το ΚΚΕ καλεί τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους να διαμορφώσουν κριτήριο ψήφου με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα των εκλογών. Να θυμηθούν πριν την κάλπη ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, κ. Σαμαράς, υποκλίνεται στην ΕΕ και την ΚΑΠ και μας τάζει ψέματα, ανέξοδες υποσχέσεις και κινδυνολογία. Ότι η πραγματικότητα, που τη ζούμε καθημερινά όλοι μας, είναι απόρροια της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΚΑΠ και δεν έχει καμία σχέση με τις εξαγγελίες και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Μας λένε ότι δεν θα φορολογηθούν οι επιδοτήσεις, αλλά δεν μας λένε όμως, ότι η ΚΑΠ, την οποία έχουν σαν ευαγγέλιο, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το 2014 μείωσε 8,5% την ενιαία ενίσχυση, το 2015 θα την μειώσει 15%, ενώ έως το τέλος του 2019 θα έχει μειωθεί η ενιαία ενίσχυση κατά 45%, θα πάρουν δηλαδή από τις τσέπες των αγροτών και κτηνοτρόφων τα μισά χρήματα.

Μας λένε για τα 2 δισ. ευρώ το χρόνο που δίνει η ΚΑΠ σε αγρότες και κτηνοτρόφους, αλλά δεν μας λένε όμως ότι ήδη μας τα πήραν πίσω με την άγρια φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ, τον ΕΝΦΙΑ σε σπίτια, χωράφια και στάβλους, τις αυξήσεις των εισφορών σε ΟΓΑ και ΕΛΓΑ, την αύξηση του κόστους παραγωγής, ενώ οι τιμές των προϊόντων μειώνονται, το εμπάργκο από τη Ρωσία έφερε μείωση τιμών στα εξαγώγιμα προϊόντα.

Μας λένε ψέματα για τα βοσκοτόπια που έχουν αποχαρακτηρίσει και θα οδηγήσουν σε μείωση των ενισχύσεων για τους κτηνοτρόφους, καθώς δεν έχει δοθεί λύση το 2015 για να καλύψουν τον αριθμό του ζωικού κεφαλαίου της χώρας.

Μας λένε επίσης για 6 δισ. ευρώ την επόμενη 7ετία που θα συρρεύσουν στο λεγόμενο Β' Πυλώνα στήριξης, όμως αυτά δεν αφορούν τους αγρότες αλλά τους διάφορους επιχειρηματίες που επενδύουν σε μεταποιητικές βιομηχανίες, στην κατασκευή δρόμων για τη μεταφορά των προϊόντων τους, σε αγροτουρισμό και άλλα τέτοια.

Δεν μας λένε όμως, γιατί οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο ενώ οι αγρότες για τη χρήση στις καλλιέργειες και τα λαϊκά στρώματα για θέρμανση το αγοράζουν πανάκριβα;

Δεν μας λένε ούτε για το φτηνό νυχτερινό ρεύμα που το υποσχέθηκαν στις κινητοποιήσεις το 2013 και όχι μόνο δεν το υλοποίησαν αλλά από τότε είχαμε συνεχόμενες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα.

Κουβέντα δεν μας λένε για το εργοστάσιο της ΕΒΖ που ερήμωσε και τρώμε πια εισαγόμενη ζάχαρη.

Στις 26 Γενάρη, να σκεφτούν τι θα έχουν απέναντί τους ανεξάρτητα αν η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελέσουν τον κορμό της επόμενης κυβέρνησης. Παρά τις υπαρκτές διαφορές στα μείγματα διαχείρισης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, στις 26 Γενάρη κουμάντο θα συνεχίσουν να κάνουν τα μονοπώλια. Άρα, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα κυβερνήσει, ο λαός θα συνεχίσει να βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Γι' αυτό χρειάζεται ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ. Για να οργανωθεί καλύτερα απέναντι στην επίθεση των μονοπωλίων και με κίνημα που αμφισβητεί την εξουσία τους να διεκδικήσει ανάκτηση των απωλειών, να ανοίξει το δρόμο για να γίνει ο ίδιος ο λαός κυρίαρχος στην οικονομία και την εξουσία. Από αυτή τη σκοπιά, το δυνάμωμα του ΚΚΕ και στις εκλογές είναι αυτό που μπορεί να γεννήσει το πραγματικά διαφορετικό την επόμενη μέρα. Γυρίστε την πλάτη σε παλιούς και νέους "σωτήρες". Κλείστε τα αυτιά στην κινδυνολογία και τις ανέξοδες ψεύτικες υποσχέσεις. Όποια κυβέρνηση και να προκύψει από τις εκλογές, η ΚΑΠ θα μειώσει τις ενισχύσεις κατά 45%, οι αγρότοκτηνοτρόφοι θα πληρώσουμε βαρύτατο φόρο 13%, το κόστος παραγωγής θα αυξάνει, τα έργα υποδομής δεν θα γίνουν, τα κάθε είδους χαράτσια θα διατηρηθούν και θα αυξάνουν. Θα παραμείνει η αγωνία των αγροτών του τι να καλλιεργήσουν κάθε χρονιά για να έχουν εισόδημα επιβίωσης.

Καλούμε, αγρότες και κτηνοτρόφους, να αξιοποιήσουν την πλούσια εμπειρία που έχουν και να σκεφτούν πως οι κατακτήσεις μας ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και συγκρούσεων, πολυήμερων μπλόκων, τίποτε δεν μας χαρίστηκε. Να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για το ποιο κόμμα ήταν κοντά μας, στήριξε αυτούς τους αγώνες, πάλεψε με ανιδιοτέλεια για τα συμφέροντά μας. Να σκεφτούν τι χάσαμε από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ, μια χώρα που έχει τεράστια πλεονεκτήματα και παραγωγικές δυνατότητες, ιδανικές εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες, επαρκή μηχανοποίηση της παραγωγής, τεχνογνωσία των αγροτών και κτηνοτρόφων, που τώρα έχει μεταβληθεί σε χώρα εισαγωγής προϊόντων.

Ενισχύστε - ψηφίστε το ΚΚΕ! Γιατί ΚΚΕ ισχυρό σημαίνει δυνατός λαός την επόμενη μέρα. Καλύτερες προϋποθέσεις ώστε να δυναμώσει η πάλη του λαού, να γίνει πιο αποτελεσματική και να βάλει φραγμό στην παραπέρα μείωση του εισοδήματος και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Συγκρότηση και δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις, γυναικών και νεολαίας των λαϊκών οικογενειών που θα διεκδικήσει την πραγματική εξουσία παίρνοντας στα χέρια της τα μέσα παραγωγής, τη γη και τον κοινωνικό πλούτο που παράγεται. Με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας ώστε να ξέρουμε τι θα καλλιεργούμε και τι θα παράγουμε, στήριξη από την κρατική βιομηχανία για φθηνά μέσα και εφόδια. Με τον παραγωγικό συνεταιρισμό δίπλα στη συγκεντρωμένη κρατική αγροτική εκμετάλλευση που θα εξασφαλίζει βιώσιμο εισόδημα χωρίς άγχος για τις ζημιές, και τα απλήρωτα προϊόντα από εμπόρους και βιομηχανίες. Αποδέσμευση από την ΕΕ που αποτελεί θηλιά στο λαιμό των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις παραγωγικές δυνατότητες χωρίς περιορισμούς. Με μονομερή διαγραφή του χρέους γιατί οποιαδήποτε αποδοχή του χρέους, είτε με επιμήκυνση που ζητάει η ΝΔ είτε με "κούρεμα που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε νέα αντιλαϊκά μέτρα και χτύπημα των κατακτήσεων.

Ψηφίστε ΚΚΕ, για δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση, συμμαχία και πάλη για την ανατροπή!



Νίκος Αγγέλου, Υποψήφιος Βουλευτής Αργολίδας του ΚΚΕ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ