SUPER MARKET ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
OUTLET-ONE.GR
DHL
ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020

ΚΚΕ Αργολίδας: Απαιτούνται μέτρα για αντιμετώπιση της επιδημίας, αλλά με συνέχιση περίθαλψης των χρονίως πασχόντων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:03:00 μ.μ. | | | |
ΚΚΕ Αργολίδας: Απαιτούνται μέτρα για αντιμετώπιση της επιδημίας, αλλά με συνέχιση περίθαλψης των χρονίως πασχόντων
Οι αυξημένες ανάγκες, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αναδεικνύουν για ακόμη μια φορά τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας, λόγω της πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Ως Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ έχουμε αναδείξει όλα αυτά τα χρόνια την απαξίωση όλων των κυβερνήσεων στο δημόσιο σύστημα υγείας, μέσω της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης, όπως συμβαίνει και στα 2 Γενικά Νοσοκομεία Άργους-Ναυπλίου, με τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, ιατρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, σε κλινικές, Μονάδα Εντατικής θεραπείας κ.α., να είναι τεράστιες και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις στοιχειωδώς ανάγκες του λάου της Αργολίδας, πάρα τις φιλότιμες και εξαντλητικές προσπάθειες των εργαζομένων στην υγεία.

Εν όψη και της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την «ενίσχυση» των νοσοκομείων, δεν ικανοποιούν τις αυξημένες ανάγκες, ενώ τα σωστά περιοριστικά μέτρα για να μην προσέρχονται οι ασθενείς που δεν απαιτείται στα δημόσια νοσοκομεία, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους χρόνια ασθενείς, αφού δεν συνοδεύονται με μέτρα που θα εξασφαλίζουν την αναγκαία συνέχεια της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.

Η απόφαση παύσης της λειτουργίας των πρωινών και απογευματινών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία, όπως εξάγγειλε και το γενικό νοσοκομείο Άργους, οδηγεί σε αδιέξοδο πολλούς ασθενείς με χρόνια νοσήματα, όπως καρδιαγγειακά, αναπνευστικά, διαβήτη, υπέρτασης, καρκίνο κ.λπ. Μετά κόπων και βασάνων είχαν καταφέρει να κλείσουν ένα ραντεβού, το οποίο τώρα αναστέλλεται και μάλιστα χωρίς να τους δοθεί κάποια λύση.

Η ακύρωση όλων των χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, εκτός των «έκτακτων που δεν δύναται να αναβληθούν» οδηγεί εκατοντάδες ασθενείς σε απόγνωση. Τι θα γίνουν οι ασθενείς που περίμεναν για μήνες στη λίστα αναμονής των χειρουργείων;

Η σύσταση στον κόσμο να μένει σπίτι και όποιος είναι άρρωστος να επικοινωνεί με τον «γιατρό του» παραπέμπει στην ατομική ευθύνη των ασθενών να βγάλουν το «φίδι από την τρύπα» αφού ούτε οικογενειακοί γιατροί υπάρχουν, ούτε τα αποδεκατισμένα, από γιατρούς και νοσηλευτές, κέντρα υγείας μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασθενών και πολύ περισσότερο στις αναγκαίες «κατ’ οίκον ιατρικές εξετάσεις». Η «αυτοδιάγνωση» ή η διάγνωση «από τηλεφώνου» αποτελεί όχι απλά ανεπαρκή, αλλά επικίνδυνη «λύση».

Οι υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον έλεγχο της διασποράς της νόσου από το «νέο κορονοϊό» επιβάλλουν την ανάγκη άμεσης λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων από την κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικότητα η συγκεκριμένη πανδημία και ταυτόχρονα να αντιμετωπιστούν όλες οι πάγιες ανάγκες περίθαλψης που δεν σχετίζονται με αυτή.

Απαιτείται:

- Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν τα 110 κλειστά δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ, αλλά και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

- Να ξανανοίξουν άμεσα τα νοσοκομεία που έκλεισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2013 (Πολυκλινική Πατησίων, Δυτικής Αττικής, Μπόμπολα κ.λπ.). Να στελεχωθούν άμεσα, με μόνιμο προσωπικό και όχι με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία. Να επιταχτούν ανάλογα κρεβάτια, κλινικές, κρεβάτια ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για τις ανάγκες των ασθενών από την επιδημία χωρίς καμία πληρωμή από τους ασθενείς και η δαπάνη να πληρωθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο.

- Με απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθούν υποχρεωτικά οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι γιατροί και άλλοι υγειονομικοί, στο σχεδιασμό για τη δωρεάν παρακολούθηση των ασθενών στα ιατρεία, σε κατ’ οίκον επισκέψεις και συνταγογραφήσεις. Να αποζημιώνονται από το κράτος.

- Οι εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις των ασθενών στον ιδιωτικό τομέα να γίνονται δωρεάν, χωρίς συμμετοχή των ασθενών.

- Να ενισχυθεί με προσωπικό η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους σε υποστηρικτικές και υγειονομικές υπηρεσίες.

- Πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ                                                  

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ