ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Το ΚΚΕ Αργολίδας για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:26:00 π.μ. | | |
Το ΚΚΕ Αργολίδας για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων
Θέμα χρόνου ήτανε να οδηγηθούν σε κλείσιμο τα σχολεία στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο» όπως είναι και ο νομός Αργολίδας, ως αποτέλεσμα του ανοίγματος χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία.

Το να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά για ένα μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα είναι "κενό γράμμα", αν δεν παρθούν τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου όταν ξανανοίξουν, να διασφαλίζεται η ασφαλής και ομαλή λειτουργία τους.

Οι επιπτώσεις από το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων και το lockdown έχει πολυσύνθετες επιπτώσεις στη μόρφωση και τη ψυχολογία των παιδιών, γεγονός που θα έπρεπε να αποτελέσει έναν επιπλέον παράγοντα ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες που θα επέτρεπαν τη δια ζώσης διδασκαλία σε κατάλληλο και ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Η κυβέρνηση είναι απόλυτα έκθετη και φέρνει ακέραια την ευθύνη γι’ αυτήν την κατάσταση. Σύμμαχος της σταθερός και οι Δημοτικές αρχές που αντί να διεκδικούν και να παίρνουν μέτρα για να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά με ασφάλεια, ζητούσαν το κλείσιμό τους. Επιβεβαιώνεται η κρισιμότητα των αιτημάτων των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών για πραγματικά μέτρα προστασίας. Επιβεβαιώνουν την ανάγκη να ενταθεί σήμερα ο αγώνας συνολικά για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής του λαού και των παιδιών του.

Καλούμε τώρα τη κυβέρνηση να πάρει ουσιαστική μέτρα:

-Για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων και αιθουσών.

-Να δοθεί τεχνολογικός εξοπλισμός σε όλους τους μαθητές, δωρεάν internet, tablet και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε να μην αποκλείεται κανένας μαθητής από την τηλεκπαίδευση.

-Άμεσα και δωρεάν τεστ Covid -19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

-Να δίνονται δωρεάν και σε επάρκεια όλα τα αναγκαία είδη ατομικής προστασίας.

-Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

-Διορισμός μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας των σχολείων.

-Αύξηση των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων, για αποφυγή του συγχρωτισμού.

-Να προταχθεί, εδώ και τώρα, ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ