ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Ξεσηκωμός από το ΚΚΕ με διαδηλώσεις για τα εργασιακά σε Ναύπλιο και 33 ακόμα πόλεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:44:00 π.μ. | | | |
Ξεσηκωμός από το ΚΚΕ με διαδηλώσεις για τα εργασιακά σε Ναύπλιο και 33 ακόμα πόλεις
Σε μαζικό ξεσηκωμό καλεί τους εργαζόμενους το ΚΚΕ κατά της θεσμοθέτησης της εργασιακής ζούγκλας που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ. 

Έχοντας ήδη διατυπώσει σε όλους τους τόνους ότι το νομοσχέδιο Χατζηδάκη αποτελεί casus belli, το ΚΚΕ οργανώνει μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε περισσότερες από 34 πόλεις της χώρας, αρχής γενομένης στις 23 Μάη (Ικαρία) και μέχρι τις 31 Μάη (Ρέθυμνο), με κορύφωση των διαδηλώσεων κατά το τριήμερο 27 -28-29 Μάη 2021.

Ο Περισσός επιδιώκει να σειστεί η Ελλάδα από τους διαδηλωτές και να ακουστεί απ’ άκρου εις άκρον η φωνή διαμαρτυρίας -«δεν θα δεχτούμε να ζήσουμε ως σκλάβοι στον 21ο αιώνα». Εντάσσει τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, στην συνεχιζόμενη, καθημερινά, προσπάθεια μέσα στο εργατικό-λαϊκό κίνημα να οργανωθεί αγωνιστική πάλη και να προετοιμαστεί μαχητική, απεργιακή απάντηση στο «αντεργατικό έκτρωμα».

«Είναι ώρα ευθύνης και μάχης!», τονίζει σε απόφασή του το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ, που οργανώνει τις ανοιχτές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, με το ρυθμό να δίνει η κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19:30, στην πλατεία Συντάγματος, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η δύναμη κάθε εργαζόμενου είναι στην οργάνωση και τον συλλογικό αγώνα. Κανένας μόνος του – Καμία μόνη της!», επισημαίνει το ΚΚΕ, που διατυπώνει σε όλους τους τόνους ότι «η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ανατροπής!».

Σύμφωνα με τον Περισσό, απέναντι στον πόλεμο, που κήρυξε στην εργατική τάξη η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. «Όλοι στη μάχη για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, περισσότερη ζωή».

Ήδη ακόμα και εν μέσω των περιορισμών της πανδημίας, από τον Απρίλιο και την Πρωτομαγιά ως και σήμερα υπήρξαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με σύνθημα «η εκμετάλλευση δεν διευθετείται-καταργείται». Τώρα η διαμαρτυρία λαμβάνει διαστάσεις μεγάλης κινηματικής μάχης με ορόσημο την μαζική εργατική συμμετοχή ενάντια στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης της ΝΔ που φέρνει τις “ανατροπές του Αιώνα”, όπως έχει επισημάνει και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι αντιδράσεις εντείνονται σε όλους τους χωρούς και τα συνδικάτα οξύνουν την αντίθεσή τους απέναντι στις αλλαγές του εργατικού δικαίου που φέρνει η ΝΔ, με εργάσιμο χρόνο-λάστιχο, θεσμοθέτηση των απλήρωτων 10ωρων, περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και ευθεία επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας.

Στο κάλεσμα του πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «”το «πολεμικό ανακοινωθέν” της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στους εργαζόμενους απορρίπτεται». Και ο Περισσός συμπληρώνει: «Όσο χρόνο κι αν ξοδέψουν τα στελέχη της κυβέρνησης, οι άνθρωποι του κεφαλαίου, οι μηχανισμοί και τα παπαγαλάκια τους, για να διαφημίσουν το νομοσχέδιο, η σκληρή αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί: Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν περισσότερο, θα πληρώνονται λιγότερο, θα εξαφανίζεται ο ποιοτικός ελεύθερος χρόνος, θα γίνονται όμηροι της μεγαλοεργοδοσίας, θα έρχονται αντιμέτωποι με νέα εμπόδια για να διεκδικήσουν συλλογικά και οργανωμένα καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής».

Το βράδυ της Πέμπτης 27 Μάη 2021, την ώρα που ο κόσμος θα συγκεντρώνεται στην Αθήνα, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και ανοιχτές συγκεντρώσεις θα βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας. Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο ότι ομιλητές θα είναι κορυφαία στελέχη του ΚΚΕ, μέλη του Πολιτικού Γραφείου, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτές του ΚΚΕ.

Στις 27 Μάη, ομιλητές -μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα είναι στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης ο Κώστας Παρασκευάς, στην Πάτρα ο Κύριλλος Παπασταύρου, στα Γιάννενα, ο Μάκης Παπαδόπουλος, στον Βόλο, ο Τηλέμαχος Δημουλάς, στη Λιβαδειά, ο Νίκος Σοφιανός, στο Ηράκλειο Κρήτης. Την ίδια μέρα, θα γίνει συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης όπου θα μιλήσει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Σάββας Βασιλειάδης, στο Αγρίνιο ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, στην Κοζάνη ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, στη Θήβα ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, στη Μυτιλήνη η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Παράλληλα, την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Τρίκαλα, όπου θα μιλήσει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Μαρία Γαβαλά, στη Σάμο, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Βαγγέλης Μαρούπας, στην Πρέβεζα, ο Γραμματέας της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ Κώστας Κωτσαντής, στην Κέρκυρα, το μέλος της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ Γιάννης Λασιθιωτάκης, στην Ηγουμενίτσα, ο Γραμματέας της ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ Λαέρτης Ρέγγας ενώ θα γίνει συγκέντρωση και στη Σύρο.

Την Παρασκευή 28 Μάη 2021 σε συγκέντρωση στη Λάρισα, θα μιλήσει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, στη Χαλκίδα, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, στη Λαμία, το μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Στην Ξάνθη ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, στην Καρδίτσα το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Τάσος Τσιαπλές, στην Άμφισσα, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας Μπάτσικας, στην Πτολεμαΐδα, ο Γραμματέας της ΕΠ Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ Θανάσης Χαστάς. Την ίδια μέρα συγκεντρώσεις θα γίνουν και στην Κόρινθο, την Σπάρτη και το Ναύπλιο.

Το Σάββατο 29 Μάη, στη συγκέντρωση της Καβάλας μιλήσει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Θεανώ Καπέτη και στη Ρόδο, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος ενώ τη Δευτέρα 31 Μάη συγκέντρωση θα γίνει στο Ρέθυμνο.

Όπως υπογραμμίζει το ΚΚΕ, το νομοσχέδιο «γράφτηκε κατά παραγγελία του κεφαλαίου και της ΕΕ». Και συμπληρώνει: «Η επόμενη μέρα της νέας οικονομικής κρίσης δεν μας βρίσκει όλους στο ίδιο καράβι. Τα όσα περιγράφονται στο κυβερνητικό νομοσχέδιο αποδεικνύουν ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη απαιτεί μία ζωή κόλαση για τους εργαζόμενους, με ένταση της εκμετάλλευσης, με τη γενίκευση νέων μορφών εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία, με μεγέθυνση του απλήρωτου χρόνου εργασίας».

Έτσι, το κάλεσμα του ΚΚΕ απευθύνεται «σε κάθε εργάτη και εργάτρια, στους ανέργους, στους νέους και τις νέες, στους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου». Το μότο του ΚΚΕ για το λαϊκό ξεσηκωμό είναι: «Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή»…
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ