ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Άµεση και ουσιαστική στήριξη ζητάει ο Σύνδεσµος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:25:00 μ.μ. |
Σύνδεσµος Ελληνικής Κτηνοτροφίας
Είχαµε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση ότι η κτηνοτροφία βρίσκεται µπροστά στην καταστροφή» και ζητήσαµε επανειληµµένα, από τον Οκτώβριο του 2021 µέχρι πρόσφατα, την καταβολή άµεσων ενισχύσεων στους παραγωγούς για κάθε κλάδο της κτηνοτροφίας για να καλύψουµε, έστω ένα µέρος της τεράστιας αύξησης των τιµών ζωοτροφών ενέργειας κ.α 

Υπενθυµίζουµε ενδεικτικά ότι είχαµε ζητήσει 
• 200 ευρώ ανά αγελάδα γαλακτοπαραγωγής και αγελάδα παραγωγής κρέατος. 
• 20 ευρώ ανά προβατίνα και γίδα, 
• 5 εκατ. ευρώ σε όσους χοιροτρόφους έµειναν χωρίς κορονοενίσχυση 
• 70 ευρώ ανά χοιροµητέρα. 

Αντί αυτού εσείς δώσατε µέχρι τώρα στην κυριολεξία ψίχουλα, τα οποία όµως πολλοί κτηνοτρόφοι δεν έχουν λάβει. Ζητάµε να µας πληροφορήσετε άµεσα για το συνολικό ύψος των χρηµάτων που δόθηκε στην κτηνοτροφία και για τα ποσά ενίσχυσης ανά ΚΑ∆ (αιγοπρόβατα, βοοειδή, χοίρους, πουλερικά). 

Έχουµε ενηµερώσει για το φλέγον αυτό ζήτηµα τον Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη, µε τρεις επιστολές και επειδή θεωρούµε ότι η ενίσχυση που δόθηκε είναι ουσιαστικά «αντίδωρο», περιµένουµε από την Κυβέρνηση να ενισχύσει την κτηνοτροφία ουσιαστικά. 

Αυτά που ζητήσαµε εµείς τα έδωσε ήδη η Ισπανία στους κτηνοτρόφους της για να στηρίξει την εγχώρια ζωική της παραγωγή και για να παραµείνει ο κλάδος ανταγωνιστικός, σε αντίθεση µε ότι έπραξε η Ελλάδα.

Σύνδεσµος Ελληνικής Κτηνοτροφίας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ