ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Επερώτηση της Δήμητρας Λυμπεροπούλου για την βελτίωση σημείων του οδικού δικτύου της Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:05:00 μ.μ. | | |
Δήμητρα Λυμπεροπούλου
Την Πέμπτη 15-9-2022, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδας Λάμπρου Αναστάσιος, Τόκας Αναστάσιος, Αποστόλου Παναγιώτης απέστειλαν επιστολή στην Περιφερειακή Αρχή με προτάσεις για την βελτίωση ορισμένων σημείων του οδικού δικτύου της Ερμιονίδας που χρίζουν άμεσης επέμβασης λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας τους και του κόστους σε ζωές τα τελευταία χρόνια.


Διαπιστώνουν μάλιστα την παντελή απουσία της Αργολίδας στην αίτηση της χρηματοδότησης, από την πράξη με τίτλο: «Βελτίωση Ασφάλειας Οδικού δικτύου Αρμοδιότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Τα σημεία αυτά απαιτούν εκτός από τις εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου (αποκατάσταση φθορών, καθαρισμός, σήμανση κ.λπ.), τροποποιήσεις της γεωμετρίας του οδικού άξονα, ώστε να μειωθεί η επικινδυνότητα τους.

Στην επιστολή τους αναφέρουν τα σημεία με συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ 87 ενώ επισυνάπτονται στην αναλυτικοί χάρτες ανά θέση, στις οποίες παρουσιάζονται οι προτάσεις τους, οι οποίες αποτελούν την άποψη τους και φυσικά προαπαιτούν την μελέτη του αρμόδιου τμήματος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων για την προώθησή τους.

Εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε ότι σωστά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αναδεικνύουν τα σημεία αυτά του οδικού δικτύου της Ερμιονίδας, που χρίζουν άμεσης επέμβασης, και ρωτάμε την Περιφερειακή Αρχή αν σε μελλοντικό πρόγραμμα χρηματοδότησης, λάβει υπόψη της και αξιολογήσει τις προτάσεις-βελτιωσεις που προτείνουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδας;

Δήμητρα Λυμπεροπούλου
Επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης
Πράσινη Πελοπόννησος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ