ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Καιρός: Διαδοχικές κακοκαιρίες με πολλές βροχές και χιόνια στα ορεινά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:29:00 μ.μ. | | | |
Κρυο
Διαδοχικές κακοκαιρίες, με πολλές βροχές και πολύ χιόνι στα ορεινά, θα σαρώσουν στη χώρα τις προσεχείς ημέρες.

Όπως εξηγεί στο iefimerida.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος – διευθυντής ερευνών στο meteo.gr του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήδη από τη Δευτέρα κακοκαιρία πλήττει τα δυτικά, με σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στην Ήπειρο.

«Το ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί και σήμερα, με αρκετές βροχές στα δυτικά της χώρας. Από αύριο, ωστόσο, αναμένουμε μια επιδείνωση από τα βορειοδυτικά και τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στα δυτικά και τα βόρεια -κυρίως Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, από το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή η κακοκαιρία θα επεκταθεί και «θα επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας καθώς το μέτωπο θα κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να δούμε βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα, συμπεριλαμβανόμενης της Αττικής».

Λαγουβάρδος: Νέα κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο -Πιθανώς με βροχές και το ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας


Ο καιρός θα παραμείνει βροχερός και τις επόμενες ημέρες. Ο Κώστας Λαγουβάρδος εκτιμά ότι «την Παρασκευή θα συνεχιστούν οι βροχές, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Όμως το Σάββατο, από το πρωί, θα κάνει την εμφάνισή του ένα νέο κύμα κακοκαιρίας. Αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα προκαλέσει βροχές σε δυτική και βόρεια Ελλάδα, όμως στη συνέχεια θα κινηθεί ανατολικά και θα φέρει ξανά βροχές στην Αττική» προσθέτει.

Η εκτίμηση του meteo.gr, όπως λέει, είναι ότι «σε περιοχές της Ηπείρου, η συνολική βροχή αυτή την εβδομάδα και μέχρι το τέλος της, θα ξεπεράσει τοπικά τα 600mm έως 700mm». Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο του Αστεροσκοπείου, η προοπτική του καιρού δείχνει ότι αυτό το βροχερό μοτίβο μπορεί να συνεχιστεί και την Κυριακή, καθώς και τη Δευτέρα.

Επιτέλους χιόνια -Πού αναμένονται


Πέρα από τις βροχές, κατ’ αυτό το διάστημα αναμένεται να δούμε και τις πρώτες μεγάλες χιονοπτώσεις.

«Οι νοτιάδες θα επιμείνουν και αυτό είναι κάτι που ευνοεί τις χιονοπτώσεις. Αναμένουμε πολλά χιόνια, αλλά στα ορεινά. Τα είχαμε ανάγκη καθώς φέτος, μέχρι αυτή τη στιγμή, είχαμε ελάχιστη χιονόστρωση» σημειώνει ο κ. Λαγουβάρδος και προσθέτει:

«Πέρα από τα ορεινά ίσως δούμε χιόνια και σε υψόμετρα κοντά στα 1.000 μέτρα την Παρασκευή προς Σάββατο και το Σάββατο λίγο χαμηλότερα από τα 1.000 μέτρα, σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Μέσα στο Σάββατο, υπάρχει πιθανότητα να δούμε χιόνια και σε κάποιες πόλεις της δυτικής Μακεδονίας, όπως η Φλώρινα. Όμως οι θερμοκρασίες θα είναι οριακές και ενδέχεται να εξελιχθεί με χιονόνερο»

Την ίδια στιγμή, πάντως, σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες, ο Κώστας Λαγουβάρδος τονίζει ότι «λόγω νοτιάδων παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, έως και 8 με 9 βαθμούς πάνω από τα κανονικά. Ενδεικτικά, στη Φλώρινα, στα μέσα Ιανουαρίου η μέγιστη είναι κοντά στους 5 βαθμούς. Όμως την Τετάρτη και την Πέμπτη θα φτάσει τους 14, και θα υποχωρήσει από την Παρασκευή και μετά».


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ