ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Μαθητές του 3ου Λυκείου Άργους στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:07:00 π.μ. | | | |
Στρασβούργο
Δέκα μαθητές/τριες από την ομάδα των Junior ambassadors του 3ου Γενικού Λυκείου Άργους   προσκλήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να πάρουν μέρος στην Euroscola της 17 ης Φεβρουαρίου 2023, με θέμα «Υπάρχει μια μόνο Γη : Η φιλοδοξία της ΕΕ για να σταματήσει η αποψίλωση των δασών»
Η αποστολή μας συνοδεύτηκε και από το 2ο ΓΕΛ Πυλαίας Θεσσαλονίκης καθότι επρόκειτο για διασχολική εκπαιδευτική επίσκεψη
Περίπου 400 μαθητές/τριες από 40 σχολεία από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν την ευκαιρία, μέσα στο Ημικύκλιο, να αναπτύξουν τις απόψεις τους αλλά και να ρωτήσουν σχετικά τις Πολιτικές αναλύτριες, της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας Τροφίμων και Ασφάλειας κα Ellen VAN NIEUWENHUYZE και κα Natalia PAPASTERIADOY. Σημειωτέον δε ότι διαδικτυακά συμμετείχαν και αλλά σχολεία, καθώς επρόκειτο για μια υβριδική συνδιάσκεψη..
Επίσης η κα Fabienne KELLER, μια εκ των 5 Κοσμητόρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών /τριών που αφορούσαν στα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν η ΕΕ, τα κράτη Μέλη αλλά και οι πολίτες σήμερα.
Η διάσκεψη αυτή, έκλεισε με μια Προσομοίωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου οι μαθητές/τριες σε ρόλο ευρωβουλευτών, μέσα από ομάδες εργασίας συνέταξαν για το θέμα της αποψίλωσης των δασών 4 προτάσεις, τις έθεσαν σε ψηφοφορία και στη συνέχεια ψήφισαν επιλέγοντας την δημοφιλέστερη.
Από τους μαθητές μας ο Πέτρος Μπομπέτσης και η Χριστίνα Συρμαλόγλου έλαβαν το λόγο στο Α΄ μέρος και ανέπτυξαν τις απόψεις τους, υποβάλλοντας στο τέλος ερωτήσεις, που χαρακτηρίστηκαν από τα στελέχη του ΕΚ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, αλλά και καθοριστικές, για την πορεία της εξέλιξης της συζήτησης. Στο Β΄ μέρος, στη διαδικασία του Debate, πρωταγωνίστησαν επιχειρηματολογώντας για τις απόψεις τους, η Μαλβίνα Μαλτέζου, η Βάλια Μενάγια και η Μαρία Χαβιαρλή οι οποίες και καταχειροκροτήθηκαν.
Στην ομάδα επίσης συμμετείχαν συνεισφέροντας στην επιτυχία και η Βασιλική Γαβρήλου, η Τένια Γκουντελίτσα, η Νίκη Παρασκευοπούλου, η Εύη Σαραβάκου και η Κωνσταντίνα Στείρη .
Η παρουσία του Σχολείου μας θεωρήθηκε από τους διοργανωτές ιδιαίτερα δυναμική, οι οποίοι συνεχάρηκαν τους μαθητές/τριες για την συνεισφορά τους στη διοργάνωση αυτή, καθώς και τους εκπαιδευτικούς για την άρτια προετοιμασία.
Τέλος οι μαθητές/τριες μας Μαλβίνα Μαλτέζου, Πέτρος Μπομπέτσης και Μαρία Χαβιαρλή συνεχάρηκαν κατ΄ ιδίαν την κα Fabienne KELLER για την επιτυχημένη αυτή διοργάνωση της Εuroscola και αυτή είχε την ευκαιρία να τους επισημάνει να μην αποθαρρύνονται από φαινόμενα διαφθοράς, καθώς η ΕΕ έχει τους νομικούς μηχανισμούς καταστολής και εξάλειψης, αλλά να έχουν πάντα στον νου τους, πως είναι στα χέρια των νέων, η δυνατότητα να οραματίζονται και να διαμορφώνουν την Ευρώπη που θέλουν.
Την αποστολή προετοίμασαν η κα Στέλλα Σταματάκη και ο κ. Βαγγέλης Καλαϊτζής, οι οποίοι και τη συνόδευσαν. Στην προετοιμασία επίσης βοήθησαν οι καθηγήτριες Αγγλικών κα Εύη Φίλη και κα Ελίνα Καρούτζου καθώς και ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Β/θμιας Δ/νσης Αργολίδας κ. Γιάννης Γιατράκος.
Οι μαθητές/τριες μας βίωσαν μια υπέροχη γιορτή της Δημοκρατίας και είμαστε υπερήφανοι που το σχολείο μας κατάφερε να συμβάλλει σε αυτό!
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
Νικολέττα Ματσιμάνη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ