ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Διήμερο δράσεων του ΚΚΕ Αργολίδας σε Άργος και Κρανίδι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:13:00 μ.μ. | |
Θανάσης Κολιζέρας
Ομιλία από τη ΤΕ Αργολίδας του Κ.Κ.Ε. πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου με θέμα «κάλεσμα συστράτευσης και δράσης για την οργάνωση της πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ στο λαό μπροστά στη μάχη των βουλευτικών εκλογών». 

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κολιζέρας Θανάσης υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας του Κ.Κ.Ε. Παρεμβάσεις έκαναν οι υποψήφιοι βουλευτές Αργολίδας Κρόκος Μιχάλης και Κώστας Γκόνης. Επίσης η Μπαβέλη Ναυσικά, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Άργους Μυκηνών.

Παραθέτουμε απόσπασμα από την ομιλία του Κολιζέρα Θανάση:

«Δυνατό ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός! Αυτό το μήνυμα αποφασιστικά μαχητικά και με αισιοδοξία να φτάσει σε κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Ο εργαζόμενος λαός να απορρίψει μπροστά στις βουλευτικές εκλογές τα ψεύτικα διλήμματα και τις παγίδες και να φτάσει στην κάλπη κάνοντας κριτήριο την ίδια του τη ζωή, την καθημερινότητα, το γεγονός ότι δεν είναι δυνατό το 2023 οι νέες γενιές να ζουν χειρότερα από τις παλιότερες.

Έχει αποκαλυφθεί με εκκωφαντικό τρόπο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ότι κάθε νέα κυβέρνηση ακολουθεί το δρόμο της προηγούμενης και γίνεται ακόμη χειρότερη. Είναι βέβαιο ότι και τώρα όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές, δεν πρόκειται να βελτιώσει τη ζωή των εργαζομένων αφού ο στρατηγικός στόχος όλων των αστικών κομμάτων είναι η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, συμφέροντα ασυμβίβαστα με τις ανάγκες του λαού.

Άρα το δίλημμα είναι: ή θα είναι δυνατός ο λαός ή θα είναι δυνατή η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση και ο λαός αδύναμος. Και για να είναι δυνατός ο λαός χρειάζεται δυνατό- ισχυρό ΚΚΕ και στη βουλή και μέσα στο λαό και το κίνημά του.

Όλα αυτά τα χρόνια, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ αλλά και τα άλλα αστικά κόμματα, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, κινήθηκαν στην ίδια πολιτική, γιατί όλοι τους υπηρετούν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο έχει νόμους και όταν αναλαμβάνεις να το διαχειριστείς, απλά θα τσακίσεις το λαό.

Όσο αφορά το παραμύθι της «προοδευτικής κυβέρνησης» που λανσάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας ας σκεφτεί:

Τι σχέση έχουν με την πρόοδο οι δεσμεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου και της διαφθοράς που υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

Τι σχέση έχουν με την πρόοδο τα νομοσχέδια του Μητσοτάκη που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ από το ταμείο ανάκαμψης και τους εξοπλισμούς, μέχρι το Ελληνικό, τις ειδικές οικονομικές ζώνες στα ναυπηγεία, τα δεκάδες άρθρα του «εκτρώματος Χατζηδάκη» που επιβάλλει απλήρωτη δουλειά και ατελείωτα ωράρια;

Τι σχέση έχει με τον πρόοδο η στρατηγική στον τομέα της ενέργειας, που εκτόξευσε τις τιμές, όπως τα χρηματιστήρια ενέργειας, η απολιγνιτοποίηση, η λεγόμενη απελευθέρωση όπου ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε πρωτεργάτης;

Τι σχέση έχουν με την πρόοδο τα νομοσχέδια για τον περιορισμό των διαδηλώσεων το ιδιώνυμο αδίκημα για όσους διαδηλώνουν ή αντιστέκονται ενάντια στους πλειστηριασμούς εργατικών – λαϊκών σπιτιών;

Τι σχέση έχουν με την πρόοδο αυτοί που μετέτρεψαν τη χώρα σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση εξυπηρετώντας τις δολοφονικές αποστολές κατά των λαών;

Τι σχέση έχουν με την πρόοδο, αυτοί που έφεραν το 3ο μνημόνιο, μαζί με τους υπόλοιπους, αυτοί που εξαθλίωσαν τον εργαζόμενο λαό, που έκοψαν μισθούς και συντάξεις;

Το ΚΚΕ ξεκάθαρα λέει ότι το πολιτικό πρόβλημα του λαού και της χώρας, είναι ακριβώς αυτός ο δρόμος που ακολούθησαν και ακολουθούν μέχρι σήμερα αυτές οι κυβερνήσεις, που η μία παραδίδει τη σκυτάλη στην άλλη και ο λαός βυθίζεται ακόμα περισσότερο στο βούρκο των προβλημάτων.

Γι΄αυτό η ενίσχυση του ΚΚΕ και εκλογικά ενισχύει τη μόνη πραγματική φιλολαϊκή προοπτική, γιατί σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ οργανώνει την πάλη και συγκρούεται με αυτές τις αιτίες και τους μηχανισμούς που δημιουργούν την ασφυκτική κατάσταση για το λαό, την κοινωνική οπισθοδρόμηση.

Αντιπαλεύει με τη συνολική πολιτική του και θέτει όλες τις δυνάμεις του, όχι μόνο για να παρεμποδίσει νέα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και για να αποσπάσουν ό,τι μπορούν σήμερα οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, για να ανακουφίσουν έστω και λίγο την καθημερινότητά τους.

Το ΚΚΕ με όσες δυνάμεις διαθέτει θα βρίσκεται μέσα και κυρίως έξω από τη Βουλή, με συνέπεια και αποφασιστικότητα στο δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας, παλεύοντας, πιέζοντας με κάθε μέσο την κυβέρνηση, το κράτος όπου μπορεί, μέχρι και το Ευρωκοινοβούλιο, την ΕΕ, τις Περιφέρειες και τους Δήμους, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν άμεσα ζωτικά αιτήματα της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών και μικρών επαγγελματιών και φυσικά να ανοίξει μέσα από αυτήν τη διαδικασία του οργανωμένου αγώνα, της συνεχούς πάλης τους, ο δρόμος για να επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα τους με βάση την πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ.

Γιατί τελικά η απάντηση δεν βρίσκεται στην ανακύκλωση διαφορετικών εκδοχών της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που προκαλεί το πρόβλημα αλλά σε μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της παραγωγής και της οικονομίας που στο επίκεντρο θα έχει αποκλειστικά την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών του λαού.

Καλούμε το λαό να δώσει δύναμη στη δύναμή του με ισχυρό ΚΚΕ!»
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου κλιμάκιο τoυ KKE με επικεφαλής τους Κολιζέρα Θανάση υποψήφιο βουλευτή Αργολίδας του Κ.Κ.Ε, τη Βασιλική Γκιόκα Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Αργολίδας και τον επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης για το δήμο Ερμιονίδας Βασίλη Σαράντο. Η περιοδεία ξεκίνησε από το πρωί επισκέπτοντας το Κέντρο υγείας Κρανιδίου, συνομίλησαν με τον εφημερεύοντα γιατρό όπου τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο Κέντρο Υγείας στην περιοχή αλλά και πανελλαδικά, όπως η σοβαρή έλλειψη γιατρών και υπόλοιπου προσωπικού, ασθενοφόρων καθώς και ζητήματα της κτηριακής υποδομή. Ο επικεφαλής βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Αργολίδας έθεσε το βασικό ζήτημα για άμεση στελέχωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, λειτουργία των κέντρων υγείας όλο το 24ωρο έτσι ώστε να καλύψουν τις βασικές αλλά και σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής με βασική προϋπόθεση την επαρκή χρηματοδότηση από το βασικό προϋπολογισμό.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στην Πυροσβεστική Κρανιδίου όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στην περιοχή όπως, η ελλιπής στελέχωση του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρανιδίου, τα ωφελούμενα ρεπό αλλά και η πρόληψη. Το ΚΚΕ δήλωσε τη στήριξη στα αιτήματα των πυροσβεστών και έθεσε τη θέση του Κ.Κ.Ε. όσον αφορά τα ζητήματα της πρόληψης από τις καταστροφές για την προστασία της λαϊκής περιουσίας και προφανώς την ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος με το απαραίτητο προσωπικό με σύγχρονους όρους εργασίας και αμοιβής.

Στο τέλος περιοδεία στο κλιμάκιο του Κ.Κ.Ε. επισκέφτηκε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα στο δήμο Ερμιονίδας, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα με την έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, τα συχνά ατυχήματα που έχει ο κλάδος πανελλαδικά. Για το ΚΚΕ Το ζήτημα της υγείας και της προστασίας της ζωής των εργαζομένων είναι πρωταρχικό και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια μαζί με τους ίδιους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, έτσι ώστε να επιστρέφουν υγιείς και αρτιμελείς στο σπίτι τους, στις οικογένειές τους. Το απόγευμα έγινε σύσκεψη με κατοίκους της περιοχής στο Κρανίδι, όπου και τέθηκε γιατί είναι ανάγκη και κέρδος για τον εργαζόμενο λαό η ενίσχυση του Κ.Κ.Ε. στις προσέχεις βουλευτικές εκλογές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ