ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Πιθανότητα τοπικών βροχών στην Ανατολική Πελοπόννησο την Παρασκευή 21/4

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:44:00 μ.μ. | |
Ομπρέλα
Για αύριο Παρασκευή (21/4) νεφώσεις τοπικές βροχές αναμένονται να σημειωθούν στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. 

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας. 

Η ορατότητα ενδέχεται να είναι περιορισμένη κατά τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ ευνοημένη είναι η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί και στο νότιο Ιόνιο θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει τους 21 με 22 βαθμούς και στην ηπειρωτική χώρα κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, ενώ από το μεσημέρι και μετά, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη νότια Πελοπόννησο
προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην Δυτική Ελλάδα θα είναι γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια ανατολικοί, στο νότιο Ιόνιο τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο
λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά και κυρίως στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική μεικτό θα είναι το σκηνικό του καιρού με ηλιοφάνεια και νεφώσεις από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 22/4

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα,
προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ο καιρός το βράδυ στα δυτικά θα βελτιωθεί.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 20 με 21 βαθμούς και στην ηπειρωτική χώρα κατά τόπους τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή 23/4. 

Στην ανατολική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, οπότε κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ, με την θερμοκρασία να μη σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ