ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Συγχαρητήρια από την υπ. βουλευτή του ΚΚΕ Αργολίδας Αγγελική Χατζηαναστασίου στον Αργοναύτη Ν.Κίου

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αργοναύτη Νέας Κίου που με την νίκη της επί του Τήρωνα Αγίων Θεοδώρων εξασφάλισε την άνοδο της στην Γ’ εθνική κατηγορία του Μπάσκετ. 

Ήταν μια ιδιαίτερη νίκη για την ομάδα του τόπου μου! Αναμφίβολα μας γέμισε όλους με μεγάλη χαρά αφού πέτυχε πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα του Αργοναύτη κάτι τέτοιο. Τα συγχαρητήρια αξίζουν βέβαια σε όλους, στους παίκτες, στον προπονητή και στη διοίκηση της ομάδας που τόσα χρόνια αγωνίζονται με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια. Μας δείχνουν με το παράδειγμά και την αφοσίωσή τους πόσο πολύτιμος είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Με την ευκαιρία αυτής της νίκης όμως θα ήθελα να τονίσω πως όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, Περιφέρεια και Δήμος δεν ασχολήθηκαν και δεν ασχολούνται με τα θέματα του αθλητισμού στην περιοχή μας. Δεν αρκούν οι φωτογραφίες των επισήμων στις κερκίδες του γηπέδου με σκοπό να τους θυμηθούν οι ψηφοφόροι στις κάλπες! Όλοι αυτοί που παρέλασαν από το γήπεδο θέλοντας να «στηρίξουν» την ομάδα σε αυτήν τη συγκυρία με το «μεθυστικό» ντελίριο της νίκης να τους διακατέχει … σκίζουν τα ιμάτια τους ώστε να μας διαβεβαιώσουν ότι θα βρίσκονται δίπλα στην ομάδα και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό….

Πώς όμως;;; Όταν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζονται για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων στον αθλητισμό;

Δεν πάει πολύς καιρός που όλοι τους στήριξαν το νέο αθλητικό νομοσχέδιο κάνοντας λιανό το συμπέρασμα, τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, παρά τους διαξιφισμούς τους, ότι υπηρετούν όλοι τον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό και μάλιστα ανταγωνίζονται ποιος είναι καλύτερος εξυπηρετητής. Καμία κυβέρνηση δεν είχε την πολιτική προκειμένου να παρουσιάσει μια κοινωνική αντίληψη του αθλητισμού, παρά μόνο αποσκοπούσαν στη γιγάντωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Γι’ αυτό με όλα τα νομοσχέδια, όλες οι κυβερνήσεις αρνούνται να στηρίξουν τον ερασιτεχνικό, τον σχολικό αθλητισμό με γενναία χρηματοδότηση, απορρίπτοντας κάθε τροπολογία του ΚΚΕ.

Όσοι αθλούνται σε τοπικά πρωταθλήματα γνωρίζουν πολύ καλά πως για να ανταποκριθεί μια ομάδα στις υποχρεώσεις της έχει μεγάλο τίμημα. Κι αναρωτιέμαι, για πόσο ακόμα οι ίδιοι οι παίκτες και οι διοικούντες θα αντέχουν να βάζουν το χέρι στην τσέπη; Τόσο οι ίδιοι όσο και οι λαϊκοί άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό, βοηθούν από το υστέρημα τους, επειδή το ίδιο το κράτος δεν στηρίζει την κάθε ομάδα.

Ο αθλητισμός είναι ένα πολύτιμο αγαθό και πρέπει να είναι δωρεάν και για όλους. Να είναι ένα πραγματικό αποκούμπι για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και να αυξηθεί ο αριθμός αυτών που αθλούνται. Οι ακαδημίες του Αργοναύτη είναι φωτεινό παράδειγμα λειτουργίας για την ενασχόληση των νέων της Ν. Κίου με το άθλημα του μπάσκετ . Αλλά για να πετύχει αυτό και να ακουμπήσουν στον αθλητισμό οι νέοι ώστε με σταθερή και συστηματική ενασχόληση να έρθουν κι άλλες νίκες στις τοπικές ομάδες, χρειάζεται έμπρακτη στήριξη! Γιατί τα χρήματα υπάρχουν… και φυσικά κάποιοι τα διαχειρίζονται…

Η λύση για μας, για το ΚΚΕ, είναι η σταθερή κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών και η ανάπτυξη νέων σύγχρονων αθλητικών υποδομών με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το ΚΚΕ στέκεται διαχρονικά δίπλα στον μαζικό λαϊκό αθλητισμό, διεκδικώντας σύγχρονες δωρεάν ασφαλής αθλητικές υποδομές για όλο το λαό. Και εγώ ως υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στο Νομό Αργολίδας και ως γέννημα θρέμμα Αργοναύτης θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα βρίσκομαι δίπλα σας, δίπλα σε κάθε αθλητή, στο δρόμο του αγώνα για να στηρίξω κάθε προσπάθεια, ώστε μαζί να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα όπως:

· Δωρεάν χρήση όλων των γηπέδων και των αθλητικών εγκαταστάσεων από όλες τις ομάδες χωρίς τιμοκατάλογο

· Σωστή λειτουργία και συντήρηση των γηπέδων από τους Δήμους και το κράτος

· Δωρεάν συμμετοχή όλων των παιδιών και των νέων στα αθλητικά σωματεία χωρίς να επιβαρύνεται η λαϊκή οικογένεια

· Αθλητικό υλικό και εξοπλισμός

· Κάλυψη των μεταφορικών για τους αγώνες (ειδικά τώρα που η μετακίνηση θα είναι πιο μακρινή)

· Γιατροί και φυσικοθεραπευτές για τους τραυματισμούς, προληπτικός έλεγχος και εξετάσεις των αθλητών

· Χορήγηση δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό της νεολαίας. Υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής χρηματοδότηση, που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό σε κάθε τους έκφραση.

· Γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών, με βάση τις πραγματικές ανάγκες για την ανάπτυξη του κάθε αθλήματος. Οι προπονητές, οι μόνοι επαγγελματίες στον χώρο, θα πρέπει να εξασφαλίζουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και οι Επιστημονικές Σχολές (ΣΕΦΑΑ) να είναι υπεύθυνες για το ποιος θα μπορεί να εκτελεί χρέη προπονητή σε συνεργασία με τη ΓΓΑ.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους επόμενους αγώνες στην ομάδα του Αργοναύτη αλλά και σε όλες τις ερασιτεχνικές αθλητικές ομάδες του νομού που προσπαθούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις δύσκολες για τον αθλητισμό συνθήκες!

Αγγελική Χατζηαναστασίου - Υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ