ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Θετική χρονιά για το πορτοκάλι της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:01:00 π.μ. |
 Ο κ. Σπύρος Αντωνόπουλος, Πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών (Ο.Π.) Φρούτων της ΕΑΣ Αργολίδας  τονίζει: Ήταν μια χρονιά που σε σχέση με τις προηγούμενες κυμάνθηκε σε αξιοπρεπή επίπεδα. Η πλειοψηφία των πορτοκαλιών (80% της παραγωγής) κυμάνθηκε σε τιμές από 18 έως 20 λεπτά.


 Είχαμε και ένα μέρος παραγωγής το οποίο λόγω ζημιών από το χαλάζι κυμάνθηκε σε μικρότερες τιμές ενώ στο φινάλε είχαμε και ένα ράλι τιμών το οποίο άγγιξε και τα 30 λεπτά/κιλό όμως αυτό αφορούσε ελάχιστες ποσότητες.

Όσον αφορά τις εξαγωγές, ο κ. Γιώργος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit – Hellas αναφέρει: «Οι εξαγωγές εκτός από τις τελευταίες δύο εβδομάδες που έχουμε μια μικρή υποχώρηση στους ρυθμούς, ήταν αυξημένες έναντι της αντίστοιχής περσινής περιόδου γύρω στο 15%. Το κλείσιμο της χρονιάς μέχρι το τέλος Αυγούστου που ολοκληρώνεται η εμπορική περίοδος εκτιμάτε ότι θα έχουμε ελαφρά αύξηση σε σχέση με πέρσι».

Και προσθέτει: «Τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της συγκυρίας του Καθολικού Πάσχα υπήρξε μια υπέρμετρη ζήτηση εκ μέρους των παραγωγών για τιμές, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να μην τροφοδοτηθεί επαρκώς η εξαγωγή και να έχουμε μειωμένες εξαγωγές έναντι τις ζήτησης».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ