ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Π. Ψυχογυιός: Μένουμε Αργολιδα - Ψωνίζουμε από τις τοπικές μας επιχειρησεις - Στηρίζουμε την περιοχή μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:04:00 μ.μ. | |
Π. Ψυχογυιός: Μένουμε Αργολιδα - Ψωνίζουμε από τις τοπικές μας επιχειρησεις - Στηρίζουμε την περιοχή μας
Ένα αίτημα διαχρονικό, αλλά ποτέ τόσο επίκαιρο. Δυστυχώς σήμερα, περισσότερο από ποτέ , η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών της Αργολικής κοινωνίας, έχει μειωθεί στο ελάχιστο, εξαιτίας της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που ζούμε όλοι μας. 

Η όλη κατάσταση που βιώνουμε σε συνδυασμό με το τεράστιο ποσοστό ανεργίας, έχουν στραγγαλίσει στην κυριολεξία την τοπική αγορά, με αποτέλεσμα χιλιάδες επιχειρήσεις και καταστήματα να έχουν προβλήματα επανεκκίνησης , αλλά και να βλέπουμε την απειλή νέων λουκέτων. Ο άμεσος αντίκτυπος θα είναι χιλιάδες εργαζόμενοι οι οποίοι θα μείνουν τον επόμενο καιρό χωρίς δουλειά.

Η τοπική αγορά της Αργολίδας δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από την ποικιλία και την ποιότητα των αντιστοίχων μεγάλων γειτονικών νομών και μεγάλων αστικών κέντρων. Αντιλαμβάνομαι την ευκολία των ηλεκτρονικών αγορών από άλλα μέρη, αλλά πλέον έχουμε ένα άλλο χρέος, αυτό της επανεκκίνησης των τοπικών οικονομιών και αυτό πρέπει να αρχίσει απο ΕΜΑΣ.

Πρεπει ΟΛΟΙ μας απ τις 4 Μαΐου που μπαίνουμε στην νέα αυτή κανονικότητα:

- Να κάνουμε τις αγορές μας, όσο μικρές ή μεγάλες κι αν είναι, από την τοπική μας αγορά. Στο Δήμο μας ή στο χωριό μας.

- Να στηρίξουμε τον γείτονα, τον φίλο, τον συντοπίτη έμπορο – παραγωγό αγροτικών προϊόντων.

-Να στηρίξουμε τον κλάδο του τουρισμού στο νομό μας, επιλέγοντας αυτό το καλοκαίρι να επισκεφθούμε όμορφα μέρη της Αργολίδας. Με αυτή την κίνηση στηρίζουμε ταυτόχρονα περίπου 200 επαγγέλματα που είναι συνυφασμένα με τον τουρισμό και ιδίως που την εστίαση που θα πληγεί ιδιαιτέρως.

-Να προτιμήσουμε την παροχή κάθε είδους υπηρεσιών απ τους επαγγελματίες του νομού μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι, στηρίζοντας την τοπική μας αγορά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, στηρίζουμε τον τόπο μας, διασφαλίζουμε τη συνέχεια, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Ψυχογυιός Παναγιώτης
Μέλος Δ.Σ Επιμελητηρίου Αργολίδας,
Πρόεδρος Τμήματος Υπηρεσιών και Τουρισμού.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ